“Nëse shihni një fëmijë të braktisur në rrugë, bllokoni menjëherë dyert e makinës dhe ikni sa më shpejt”. Paralajmërimi vjen nga policia..

492
0

Bota në të cilën jetojmë sot është një mënyrë e përparimit, e shpikjeve të reja, është një botë e përparuar … smartphone me funksione gjithnjë e më të pabesueshme, tableta, objekte teknologjike që e bëjnë jetën tonë më të lehtë, duke e bërë më të rehatshme, shkruan ShkodraNews. Ne jetojmë në një vend ku mund të qëndrosh në kontakt me një person që jeton në anën tjetër të botës, duke qenë në gjendje ta shohësh fytyrën e tij çdo ditë, falë telefonatave, Skype, Whatsapp, Messanger dhe shumë aplikacione të tjera …

Por fatkeqësisht, këto risi nuk janë vetëm të mira … ka nga ata që i shfrytëzojnë ato për të kryer mizori. Kriminelët për shembull, çdo ditë studiojnë metoda të reja për të lënduar viktimat e tyre dhe për fat të keq incidentet e pakëndshme ndodhin çdo ditë.

Ky është një episod që ka ndodhur në Spanjë dhe që po përhapet gjithnjë e më shumë … një episod që të gjithë duhet të jenë të vetëdijshëm për ruajtjen e vetes.

Një mbrëmje një grua po kthehej nga puna, kur pa një fëmijë në rrugë, të braktisur në rrugë, shkruan ShkodraNews. Ajo iu afrua për të kuptuar se çfarë po ndodhte dhe ku ishin prindërit e tij, por kur e dëgjoi të qante dhe pa se askush nuk ishte rreth tij, ajo zbriti nga makina për ta ndihmuar.

Por kur arriti mjaft afër, ajo e kuptoi se ishte një kukull me rrobat e një të porsalinduri … për fat të mirë ajo e kapi trukun në kohë dhe vrapoi në makinë, duke u mbyllur brenda saj.

Në të njëjtën kohë, tre burra kishin dalë nga askundi, por gruaja arriti të përshpejtojë dhe të largohej larg. Sapo ajo arriti në një vend të sigurt, gruaja alarmoi policinë.

Agjentët shkuan në vendngjarje dhe e gjetën kukullën, por asnjë gjurmë të tre burrave. Pas disa hetimeve, ata arritën të gjurmojnë tre adoleshentë, 12, 14 dhe 17 vjeç.

Ata ishin hajdutë makinash.

Me siguri qëllimi i tyre ishte të vidhnin gruan, por këto gjëra nuk duhet të ndodhin … kushdo do të ndalonte për të ndihmuar një fëmijë të braktisur dhe, për fat të keq, ka pasur raste të tjera të ngjashme, në pjesë të tjera të botës, ndaj është e drejtë që secili prej nesh të jetë i vetëdijshëm. Këtë herë çdo gjë shkoi mirë … por gjërat mund të ishin ndryshe! Ndajeni me miqtë, paralajmëroni sa më shumë njerëz të jetë e mundur, bota e internetit ka forcë të madhe!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.