Nëse keni këto 8 shenja, me siguri vuani nga diabeti!

609
0

Diabeti është një nga sëmundjet nga e cila preket një pjesë e mirë e popullsisë sonë. Në fakt ka disa lloje diabeti: tipi 1, tipi 2 dhe diabeti i krijuar nga mosha. Shumica e njerëzve në botë vuajnë nga tipi 2, që ndodh kur trupi juaj nuk e përdor mirë insulinën.

Por cilat janë shenjat që tregojnë se duhet patjetër të bëni një analizë?

1. Ndjeni nevojën e urinimit gjatë gjithë kohës!

2. Nuk ndaloni së piri ujë!

3. Aromë e pakëndshme e gojës.

4. Vështirësi në shikim

5. Duart dhe këmbët mpien shpesh dhe krijojnë vështirësi në lëvizje.

6. Po humbisni peshë, edhe pse nuk po mbani asnjë regjim të caktuar ushqimor.

7. Flini gjumë mjaftueshëm, por sërish ndiheni e lodhur..

8. Vini re shenja të errëta nëpër trup.