Nëse e shihni këtë etiketë mbi fruta, mos e blini atë me asnjë çmim – kjo është arsyeja pse

1307
0

Ndërkohë që blini fruta, ndoshta vini re etiketat mbi to.

Por, a keni menduar ndonjëherë se çfarë kuptimi kanë? Ka numra në etiketa. Këto shifra tregojnë informacion të rëndësishëm lidhur me frutin. Ajo quhet PLU ose “Product Looking Number”.

Nëse numri është 4 shifror dhe fillon me 3 ose 4, kjo do të thotë se nuk është natyrale, por ajo u rrit në fermat ku ka kimikate dhe pesticide, transmeton Gazeta Shneta.

Nëse numri fillon me 9, kjo do të thotë se frutat janë organike, rriten pa kimikate.

Jini shumë të kujdesshëm kur blini këto herën tjetër kur shkoni në dyqan.