Nëse doni të mbroni veshkat tuaja, MOS e bëni këtë!

788
0

Të gjithë jemi të vetëdijshëm për këtë fakt të mirënjohur: veshkat janë një nga organet më të rëndësishme në trupin e njeriut. Ata kryejnë funksione të rëndësishme, kështu që me të vërtetë duhet të kujdesemi mirë për to. Të gjithë duhet të dini se si t’i mbroni veshkat.

Ekspertët thonë se veshkat tona filtrojnë rreth 120-150 litra gjak në mënyrë që ata të mund të prodhojnë 1-2 litra urina, duke filtruar mbeturinat dhe lëngjet shtesë nga trupi.
Një zbulim mjaft tronditës pohon se më shumë se 26 milionë amerikanë kanë sëmundje të veshkave dhe 1 në 3 të rritur amerikanë është aktualisht në rrezik për zhvillimin e sëmundjes!
Vetëm në Shtetet e Bashkuara, sëmundja e veshkave vret më shumë njerëz sesa kanceri i gjirit ose i prostatës. Ju duhet të mbroni me të vërtetë veshkat tuaja dhe të kujdeseni me të vërtetë për to, sepse faktorë të shumtë mund të çojnë në dëmtime të veshkave, siç janë: diabeti i tipit 2, presioni i lartë i gjakut, sëmundja e quajtur glomerulonefrit që dëmton njësitë filtruese të veshkave, infeksionet, veshkat gurë, dhe përdorimin e tepruar të disa vrasësve kundër dhimbjes.

Shenjat e para të dështimit të veshkave përfshijnë:
• Lodhje, dobësi
• urinim i dhimbshëm
• Urine e shkumëzuar
• Rozë, urinë e errët (gjaku në urinë)
• Rritja e nevojës për të urinuar (sidomos gjatë natës)
• Sytë me frymë

Ja disa faktorë që mund të ndikojnë negativisht në funksionin e veshkës tuaj. Ndalo këto veprime tani!

Pirja e pamjaftueshme e ujit
Nëse nuk pini mjaft ujë, veshkat mund të fillojnë keqfunksionimin. Siç e dimë të gjithë, një nga funksionet kryesore të veshkës është që të largohen mbetjet metabolike nga trupi dhe të rregullojnë prodhimin e eritrociteve. e toksinës në trup. Sipas Fondacionit Kombëtar të veshkave ju duhet të pini të paktën 10-12 gota ujë çdo ditë (të rriturit e shëndetshëm) dhe kjo sasi do të jetë e mjaftueshme për funksionimin e duhur të këtyre organeve vitale.

Pirja e alkoolit
Alkooli shkakton dehidrim duke ndikuar kështu në funksionin normal të veshkave.

Mungesa e gjumit
Mungesa e gjumit nuk është vetëm e keqe për veshkat, por është e keqe për gjithë organizmin tuaj. Çdo i rritur duhet të marrë 6-8 orë gjumë të shëndoshë çdo natë.

Burimi: glowpink
©gatuajshendetshem/ Përktheu: Edlira H./