Nënshkruhet Dpcm i ri nga Draghi, rregullat në fuqi nga 6 Marsi deri në 6 Prill

2539
0

“Dpcm u nënshkrua nga Kryeministri dhe është në fuqi nga 6 Mars deri në 6 Prill”. Kjo u deklarua nga Ministri i Shëndetësisë, Roberto Speranza, i cili shpjegon gjerësisht se si problemi i varianteve të reja e ka çuar qeverinë të shtrëngojë masat. Në pasaportën e vaksinimit “linja është ajo e diktuar nga BE”, shton ai. Presidenti i CSS Franco Locatelli siguron se “vetëm një dozë do të jetë e nevojshme për ata që kanë pasur tashmë Covid”.

02 Mars 2021 “Dpcm u nënshkrua nga Kryeministri disa minuta më parë dhe është në fuqi nga 6 Mars deri më 6 Prill. Theshtë rezultat i një ballafaqimi të rëndësishëm para së gjithash me Parlamentin, me Rajonet dhe me CTS” . Kjo u njoftua pasdite nga Ministri i Shëndetësisë, Roberto Speranza, në një konferencë për shtyp në Palazzo Chigi.

Masat e reja të Dpcm mbi emergjencën epidemiologjike nga Covid-19 ilustrohen nga Ministrat për Çështjet Rajonale dhe Shëndetësisë, Mariastella Gelmini dhe Roberto Speranza, nga Presidenti i ISS, Silvio Brusaferro dhe nga Presidenti i Këshillit të Lartë të Shëndeti, Franco Locatelli në konferencën për shtyp.

Dpcm “përpiqet të mbajë një sistem të ruajtjes së masave thelbësore që janë në fuqi. Modeli i vendit tonë të ndarjeve të zonave që korrespondojnë me ngjyra është konfirmuar,” shtoi Speranza. “Ne besojmë se diferencimi i territoreve është mënyra e duhur sepse na lejon të japim përgjigjen më të përshtatshme për secilin segment” të vendit.

Babi në të gjitha shkollat ​​në zona të kuqe ose ngjitje të lartë
“Varianti anglez ka një aftësi të veçantë për të depërtuar në grupet më të reja. Kjo na ka bërë të përcaktojmë se në zonën e kuqe shkollat ​​e të gjitha niveleve do të jenë në Dad, si dhe në territoret ku shkalla e incidencës së” virusit “është e barabartë ose më shumë se 250 për 100 mijë banorë ”, specifikoi Ministri i Shëndetësisë.

“Varianti anglez i përhapur sot”
“Lakorja jep shenja të forta të rimëkëmbjes. Kemi të bëjmë me disa variante të frikshme të virusit, veçanërisht anglishten që është e përhapur në vendin tonë. Pastaj variantet braziliane dhe afrikano-jugore po kthehen gjithashtu”, tha Speranza.

Locatelli: “Për ata të infektuar tashmë, një dozë e vetme e vaksinës”
“Për sa i përket subjekteve tashmë të infektuar në të kaluarën nga virusi, nesër do të lëshohet një qarkore nga Drejtoria e Përgjithshme për Parandalimin e Ministrisë së Shëndetësisë për të cilën ekziston një mendim i favorshëm i AIFA dhe Këshillit të Lartë të Shëndetësisë. do të ketë vetëm një dozë sepse infeksioni në thelb luan rolin primar të luajtur nga doza e parë “. Kjo u deklarua nga presidenti i Këshillit të Lartë të Shëndetit, Franco Locatelli, gjatë konferencës për shtyp. “Një përjashtim – shtoi ai – janë subjekte të imunosupresionit, për të cilët preferohet të vazhdohet me dy administrata”.

Dpcm, në të gjitha zonat ndaloni ndalimin e marrjes së ushqimit pas 18 vjeç
Në të gjitha zonat, u hoq ndalimi i marrjes pas 6 pasdite për tregtinë me pakicë të pijeve që nuk konsumohen në vend. Kjo është ajo që ne lexojmë në një shënim nga Presidenca e Këshillit. Në Dekretin e mëparshëm të Kryeministrit të mesit të janarit, ndalimi për marrjen e ushqimit në zonat portokalli dhe të kuqe ishte parashikuar pas orës 18:00, ndërsa ishte i lejuar në zonat e verdha.

Gelmini: “Nuk është dekreti i minutës së fundit”
Pasi Speranza Mariastella Gelmini mori fjalën. “Kjo nuk është një minutë e fundit Dpcm – tha ai – koha është thelbësore dhe ne kemi punuar shumë. Drafti ishte gati të Premten dhe kishte bashkëpunim maksimal si me Parlamentin ashtu edhe me Rajonet, Komunat, Upi. Dua t’i falënderoj ata sepse të gjithë ‘brenda këtyre takimeve ne u përpoqëm të fitonim këndvështrimin e drejtorëve “. Kështu Ministrja për Çështjet Rajonale Maria Stella Gelmini në një konferencë për shtyp në Palazzo Chigi.

“Ndrysho metodën në kohë dhe ndarjen e dpcm Covid”
“Koha është thelbësore për të mos shkaktuar shqetësime të reja të mëtejshme për qytetarët: drafti është gati nga e Premtja dhe ne jemi në gjendje të përfundojmë dpcm Covid sonte. Ka një ndryshim në metodë, sepse dpcm bazohet në ndarjen maksimale të mundshme Rezoluta e parlamentit është drita udhëzuese, pastaj ndarja u shtri në Rajonet, provincat, bashkitë. Ne u përpoqëm të fitonim këndvështrimin e administratorëve: ne pranuam disa propozime të tilla si largimi i masave kufizuese nga e hëna “, tha Gelmini në konferencë për shtyp.

“Në mbështetje të dl 200 milion në pushim prindëror”
“Në dekretin e mbështetjes ne kemi siguruar burime për 200 milion euro” për të mbështetur familjet në çështjen e lejes prindërore, shtoi Ministri Gelmini.

Mbështetje për një javë, ai do të ketë burime për babanë
“Në dekretin e mbështetjes që qeveria do të nisë në një javë ose dhjetë ditë, do të ketë burime për leje retroaktive, nga janari e tutje, dhe gjithashtu burime për mësimin në distancë. Burimet janë atje: problemi është t’i shpenzosh ato,” tha Gelmini. Dhe pastaj: “Qeveria do të shoqërojë masat në shkollë, ato të domosdoshme dhe të domosdoshme, të pezullimit të aktivitetit në prani, jo vetëm me mësimin në distancë që gjithashtu do të forcohet duke përdorur burimet e Planit të Rimëkëmbjes, por ne do të përpiquni të jepni mbështetje për familjet përmes lejes prindërore “.

“Ka shumë masa që kanë skaduar dhe prandaj brenda dekretit të Sostegnos unë tashmë jam në gjendje të them se burime më të mëdha se 200 milion euro do të ndahen për të adresuar çështjen e lejes prindërore”, siguron Gelmini.

“Nga 27 Mars teatrot dhe kinematë rihapen me rezervime në internet”
“Le t’i japim një sinjal botës së kulturës, nga 27 Mars do të jetë e mundur të kthehemi vetëm me rezervime online në kinema dhe teatro”, deklaroi Maria Stella Gelmini. “Për fat të keq, ne nuk mund të bëjmë të njëjtën gjë për bizneset që janë mbyllur për një kohë të gjatë,” shtoi ai. “Sot pata një takim me shefin e ri të Mbrojtjes Civile, Fabrizio Curcio dhe komisionerin e ri të jashtëzakonshëm për urgjencën Covid, Francesco Paolo Figliuolo. Unë tashmë mund të them se të Premten do të mbaj një takim të parë mbi vaksinat me konferencën të Rajoneve. dhe provincave autonome “, informoi përfundimisht Gelmini.

Brusaferro: “Varianti anglisht ka një mbizotërim prej 54%”
“Varianti anglisht ka një përhapje të vlerësuar prej rreth 54%. Shifra i referohet 18 shkurtit, kështu që sot vlera është padyshim më e lartë”. Kështu presidenti i Institutit të Lartë të Shëndetit, Silvio Brusaferro, gjatë konferencës në Palazzo Chigi.

“Varianti brazilian me 4.3% i përhapur në Qendër”
“Varianti brazilian i përhapur në 4.3% të rasteve dhe është i përhapur në disa rajone të Italisë Qendrore. Këto të dhëna janë veçanërisht shqetësuese, sepse është një variant i ri dhe transmetueshmëria duhet gjithashtu të vlerësohet”, shtoi Brusaferro.

Locatelli: “Varianti anglisht më ngjitës në mesin e fëmijëve, por jo më serioz”
“Në grupmoshat midis 10 dhe 19 vjeç por gjithashtu midis 6 dhe 10 vjeç ka një rritje të rasteve të diagnostikuara të variantit anglez. Por fuqia më e madhe infektive nuk shoqërohet me patologji më serioze. Përqindja e subjekteve që kërkon shtrim në spital ose kujdesi intensiv nuk ndryshon me të dhënat e fazës së parë të pandemisë “. Kështu që Franco Locatelli në konferencën për shtyp.

“Varianti nigerian? Kini kujdes nga mos-efikasiteti”
“Varianti nigerian është identifikuar në zonën e Brescia. Virusi me një mekanizëm presioni selektiv tenton të shndërrohet dhe disa variante priren të shfaqen. Prandaj të thuash që ky variant mund t’i shpëtojë efektit të vaksinave unë do të isha i kujdesshëm. Ky lloj duhet të jetë i kujdesshëm. i matur dhe i bashkuar nga ndjenja e përgjegjësisë ”, tha Locatelli.

Zëdhënësi Draghi: ministrat në konferencën për shtyp sepse kryeministri dëshiron shpirtin e ekipit
“Pa dyshim, prania këtu e ministrave përfaqëson frymën me të cilën funksionon Presidenti Draghi dhe qeveria, një frymë ekipore. Sa i përket pranisë së Draghi në raste publike, ne jemi duke studiuar një axhendë që do të kënaqë pyetjet tuaja legjitime. dhe unë kam besim se së shpejti do të ketë komunikime në këtë pikë “. Kështu zëdhënësi i Kryeministrit, Paola Ansuini, duke iu përgjigjur një pyetje në lidhje me mungesën e Draghi në konferencën për shtyp.

Decaro (Anci): “Shkollat ​​po mbyllen dhe jeta e natës inkurajohet”
“Me njërën dorë shkollat ​​janë të mbyllura dhe me tjetrën eleminohet ndalimi i marrjes me vete për të gjithë pas orës 6 pasdite, duke favorizuar kështu tubimet në zonat e jetës së natës dhe pranë lokaleve dhe klubeve të frekuentuara kryesisht nga fëmijët. Marrja e pijeve dhe pijet lejohen, tubimet janë të preferuara. Ne e kemi thënë atë pa pushim për qeverinë e mëparshme, si dhe për atë aktuale. Edhe sot. Masat e vetme të kufizimit duket se kanë të bëjnë me mësimet në prani. është presidenti i Anci, Antonio Decaro.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.