Në telefonin tend është instaluar një gjurmues dhe ti nuk je ende në dijeni

326
0

Një gjurmues është instaluar në smartphona, edhe pse përdoruesit e tyre nuk e kanë shkarkuar dhe nuk janë në dijeni.

Në fakt, eshte një gjurmues i koronavirusit. Apple dhe Google e kanë instaluar automatikisht në aparatet celulare këtë funksionalitet të ri.

Kujtojmë këtu që dy kompanite e medha janë duke punuar së bashku për të krijuar një aplikacion që do të gjurmojë personat e infektuar nga koronavirusi, një përpjekje kjo për të frenuar sa më shumë përhapjen e sëmundjes.

Megjithatë, edhe pse ky funksionalitet është instaluar në celularët tuaj, nuk është ende aktiv. Kjo për shkak se është projektuar që të punojë me aplikacionin për gjurmimin e koronavirusit, që në fakt është ende në ndërtim e sipër. Funksionaliteti gjurmues është jo aktiv aktualisht.

Por ekspertët thonë se gjurmuesi mund të qëndrojë i fikur edhe pas instalimit të programit të koronavirusit, pasi të jetë ndërtuar. Përdoruesit e celularëve inteligjentë mund ta fikin sa herë të duan përmes një komande që do të shfaqet tek menuja “Settings”.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.