Ndryshojne rregullat per udhetimet drejt Italise, ulet periudha e karantines per shqiptaret

2988
0

Ministri i Shendetesise Roberto Speranza ka deklaruar diten e sotme se per vendet si Shqiperia, karantina do te ndryshoje nga 10 qe eshte aktualisht, ne 5 dite transmeton shqiptari.net.

Gjithashtu sipas disa burimeve Italia pritet te heqe edhe kufizimet me vendin tone duke hapur keshtu kufijte edhe per turistet

Njoftimi i Ministrit:

Sapo kam nënshkruar një urdhër që zgjeron masat kufizuese në lidhje me hyrjen në Itali nga India, Bangladeshi, Sri Lanka dhe Brazili. Karantina 10-ditore konfirmohet për vendet jo-evropiane, me përjashtim të atyre në listën e rekomanduar nga BE për të cilat karantina zvogëlohet në 5 ditë.

Mini karantina konfirmohet gjithashtu nga Britania e Madhe, certifikatat e vaks inimit dhe shërimit të së cilës mund të përdoren si e green pass në territorin italian. Për vendet evropiane dhe zonën Schenghen, si dhe për Kanadanë, Japoninë dhe Shtetet e Bashkuara, regjimi i hyrjes zgjerohet me kërkesat e certifikimit të gjelbër./shqiptari.net/