Ndërrohet ora! Nga sonte fillon llogaritja verore e kohës

445
0

Në natën mes të shtunës dhe të dielës (24-25 mars) fillon llogaritja verore e kohës, ora do të shkojë 60 minuta përpara.

Rikthimi i orës verore do të sjellë rritjen e ditës dhe zvogëlimin e natës. Ndryshimet bëhen të dielën e fundit të muajit mars dhe të dielën e fundit të tetorit. Për ata që duan më shumë gjumë ky është një lajm i keq sa të përshtaten me rutinën e re, pasi do të flenë një orë më pak.

Këtë vit ora dimërore kthehet në 28 Tetor. Ndryshimi i orës është traditë prej vitit 1981 në Europë.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.