Mjeku Alimehmeti jep një tjetër lajm të mirë: Ata që e kanë kaluar COVID-in të rrinë të qetë, te tjeret..

1989
0

Mjeku i njohur Ilir Alimehmeti ka publikuar studimin e djeshëm të Emory University në SHBA për sa i përket variantit afrikano jugor të koronavirusit.

Sipas këtij studimi, gj aku i personave që kanë kaluar COVID-in ruan fuqinë neutralizuese edhe për variantin e ri të koronavirusit.

Për sa i përket personave që ende nuk e kanë kaluar virusin, ata duhet të vaksinohen në mënyrë që të mos rrezikohen nga virusi.

Postimi i plotë:

“Kurrë mos e humb mundësinë të shohësh diçka të bukur, pasi bukuria është shkrimi i dorës së Zotit.”

Cit.: Ralph Ëaldo Emerson

Miqtë e mi, sërish lajme të mira kundër variantit Afrikano-Jugor nga i cili u frikua opinioni publik këtë tremujor.

?? Studiuesit elitarë të Emory University (SHBA) sapo publikuan (dje 20.03.2021) në revistën prestigjioze CELL Host & Microbe rezultatet e imunitetit të fituar nga kalimi i infeksionit apo nga vaksina Moderna kundër variantit Afrikano-Jugor.

Ata studiuan efektet neutralizuese të gjakut:

të pacientëve të sëmurë me SARS-CoV-2

të pacientëve që e kishin kaluar infeksionin, dhe

të pacientëve të vaksinuar me Moderna.

Gjetjet:

Antitrupat neutralizuese të të gjithë pacientëve lidheshin tre herë më pak me variantin Afrikano-Jugor (B.1.351), por

Antitrupat neutralizuese të të gjithë pacientëve e neutralizonin variantin Afrikano-Jugor.

Pra, është si të thuash se:

Këpuca është trefish më e lehtë, por përsëri e shtyp buburrecin!

Autorët dalin në përfundimet e qarta se:

Antitrupat nga personat e infektuar ose të vaksinuar lidhen me variantin Afrikano-Jugor.

Gjaku i pacientëve që e kanë kaluar infeksionin edhe përpara 8 muajve (maksimumi i periudhës studimore), sërish e njeh variantin Afrikano-Jugor.

Gjaku i pacientëve të vaksinuar ruan fuqinë neutralizuese kundër variantit Afrikano-Jugor.

Pra, miqtë e mi, mesazhet janë të qarta:

Nëse e keni kaluar infeksionin, të shkuara dhe rrini të qetë.

Nëse nuk e keni kaluar infeksionin, vaksinohuni.