Milano, qindra njerëz në radhë jashtë ‘Pane Quotidiano’ për të marrë një pako ushqimi

627
0

Nuk është hera e parë që kjo ka ndodhur: jashtë selisë së organizatës jofitimprurëse Pane Quotidiano në viale Toscana në Milano, në këto ditë, është krijuar një radhë e gjatë dhe e pafund. Ata janë njerëz, qytetarë të Milanos dhe jo, të cilët kërkojnë që të jenë në gjendje të marrin një pako ushqimi. Ushqim, pije dhe çdo gjë tjetër që mund t’ju ndihmojë të kaloni këtë periudhë.

Radha që kalon përgjatë kampusit Bocconi

Krahasuar me muajt e kaluar, radha duket se është edhe më e gjatë. Ndoshta një simbol i një përkeqësimi të krizës së shkaktuar nga emergjenca Covid që e ka mbajtur vendin peng për një vit. Burra, gra, të moshuar, italianë dhe të huaj: qindra njerëz me maska ​​u rreshtuan dhe u ngjitën në Viale Toscana përgjatë kampusit Bocconi. Çdo të shtunë, Shoqata në zyrat e viale Toscana dhe viale Monza, së bashku me vullnetarët, dhuron pako me ushqim për qindra njerëz. Për më shumë se një sekondë, organizata jofitimprurëse ka ndihmuar njerëzit e varfër duke ofruar ushqim pa kërkuar dokumente apo ndonjë gjë tjetër, pasi motoja e tyre e postuar në hyrje të strukturave thotë: “Motër, vëlla, askush këtu nuk do të të pyesë ty kush jeni, ose pse keni nevojë për to, ose cilat janë mendimet tuaja “.

Në rrahë gjithnjë e më shumë italianë dhe të rinj

Radhët kilometrike u regjistruan si në dhjetor dhe shtatorin e kaluar. Dhe në të dy rastet, presidenti i kontaktuar nga Fanpage.it kishte thënë se numri i italianëve në radhë dhe veçanërisht i të rinjve ishte rritur: “Ne kemi parë një rritje të numrit të njerëzve të një grupmoshe mesatare – tha presidenti – nga 28-30 vjet në 50 dhe numri i italianëve në radhë është rritur, duke arritur tani 38-40 përqind të atyre që kërkojnë ndihmë “.

Reagimet e politikanëve

Ka shumë politikanë që prandaj donin të komentonin sot imazhet e qarkulluara dje. Midis këtyre, Nicola Fratoianni, sekretari kombëtar i së majtës italiane i cili shkruan në një postim në Facebook: “Por këto foto që pashë dje më bënë shumë përshtypje. Ato u morën në Milano dhe është radha për të mbledhur ndihmë ushqimore në” Pane Quotidiano ” Për këta bashkëkombas nuk ka të Dielë dhe ditët e javës nuk bëjnë asnjë ndryshim në vështirësi”.

Edhe eurodeputeti i Partisë Demokratike, Pierfrancesco Majorino, shkroi në mediat sociale: “Ne absolutisht duhet të reagojmë me mjete të tjera kundër varfërisë. Me kalimin e viteve, Milano është bërë qyteti italian me më shumë burime të vëna në dispozicion kundër përjashtimit shoqëror. Por është e qartë se kjo nuk është e mjaftueshme. Pas pandemisë, duhet një përpjekje edhe më e madhe “./shqiptari.net/