Mësuesja pa maskë: drejtori thërret karabinierët

172
0

Pavarësisht ftesave të përsëritura nga mësuesja kryesore Silvana Romeo, një mësuese refuzoi të vishte një maskë në shkollë sepse – ajo u përgjigj – jo e nevojshme duke respektuar distancat. U ngrit një diskutim i nxehtë dhe drejtori kërkoi ndërhyrjen e karabinierëve. Ndodhi në një klasë të shkollës së mesme shkencore Antonelli në Novara. Pas ndërhyrjes së policisë – ndërhynë edhe agjentët e Digos – situata u qetësua. Shkolla po shqyrton nëse do të ndërmarrë ndonjë veprim kundër mësuesit.

Siç raportohet nga gazetat lokale, drejtori hyri në klasë ku mësuesi po jepte mësim dhe vuri re se mesuesja nuk kishte një maskë, prandaj nuk “respektonte protokollin”. Ai i kërkoi asaj ta vishte disa herë, por mësuesja pohoi, duke iu referuar një qarkore të brendshme, se nuk ishte e nevojshme të respektoheshin distancat. Nga ana tjeter, megjithatë, drejtori e kishte parë atë pranë një banke pa maske. Prandaj diskutimi çoi në mbërritjen e policisë, të thirrur nga drejtori.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.