Më në fund! Një listë e plotë se çfarë bëjnë tastet nga F1 – F12

765
0

A keni menduar ndonjëherë se çfarë bëjnë ato tastet e vegjël në majë të tastierës së kompjuterit tuaj? Ju ndoshta i keni përdorur ato vetëm për të rregulluar volumin tuaj ose ndriçimin e ekranit, por ata në fakt bëjnë shumë më tepër.

Mbani mend se disa nga këto taste të tastierës janë të ndryshme në varësi të llojit të kompjuterit që keni. Ju jeni gjithashtu në gjendje të ndryshoni këto funksione, dhe disa kompjutera vijnë me funksione të paracaktuara për këto taste që ju duhet të ndryshoni manualisht.

Pra, para se të përplasësh tastierën në frustrim duke u përpjekur për t’i bërë ata të punojnë, shkoni tek Settings në kompjuterin tuaj dhe shihni se si është ndërtuar kompjuteri juaj.

Ja përgjigja për misterin e atyre tasteve F. Ju do të habiteni se sa mund të bëjnë ata.

F1

Hap menynë kur shtypet bashkë me butonin Windows

Fsheh / tregon menunë shirit në Excel dhe Word kur shtypet me butonin e kontrollit

F2

Alt + Ctrl + F2 hap Librin e Dokumenteve në Microsoft Office

Ju lejon të redaktoni dosjen ose emrin e skedarit të përzgjedhur në Windows Explorer

F3

Hap funksionet e kërkimit në Windows Explorer.

Shift + F3 ju lejon të ndryshoni nga shkronja të vogla në shkronja të mëdha në të gjitha të mëdha në Word.

Hap funksionet e gjetjes (find) në Firefox dhe Chrome.

F4

Alt + F4 mbyll dritaren.

Vendos kursorin në shiritin e adresës në Explorer.

F5

Fillon diapozitivën në PowerPoint.

Rifreskon faqet e shfletuesit të internetit.

Hap “Find and Replace” në Microsoft Office.

F6

Shkon në faqen tjetër në një ekran të ndarë në Microsoft Word.

Ctrl + F6 ju lejon të kaloni lehtë midis dokumenteve të Word.

F7

Alt + F7 bën një kontroll të drejtshkrimit dhe gramatikës në Microsoft Word.

Shift + F7 hap Thesaurus në Microsoft Word.

F8

Në Excel, mundëson mënyrën e zgjerimit të çelësave të shigjetave.

Aktivizon modalitetin e sigurt në Windows.

F9

Ctrl + F9 fut fusha boshe në Word.

Përditëson fushat në Word.

F10

Hap shiritin e menysë.

Ctrl + F10 maksimizon dritaren në Word.

Shift + F10 bën të njëjtën gjë si një klikim i djathtë me mouse.

F11

Nxirrni dhe futni modalitetin e ekranit të plotë “full screen” në shfletues.

Shift + F11 shton një spreadsheet të ri në Excel.

F12

Hapni opsionin “Save As” në Word.

Shift + F12 ruan dokumentin Word.

Ctrl + F12 hap dokumentin Word.