Lezha, një ndër vendbanimet me të hershme mesdhetare

1066
0

Aty ku Lumi Drin i jep fund rrugëtimit nëpër Shqipëri dhe bashkohet me Detin Ardiatik për të krijuar Gjirin e Drinit; aty ku takohen zgjatimet e fushave pjellore të Zadrimës, Torovicës dhe Bregut të Matës,  aty në majën e një kodre ku sot dallohen bedenat e Kalasë Mesjetare, qëndron një ndër vendbanimet me të hershme mesdhetare: LEZHA.

Shikoni dokumentarin e realizar nga RTSH: Qyteti im, Lezha dhe ndajeni mq miqte tuaj nese jeni krenar per qytetin tuaj!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.