Lajmi i mirë/ Më shumë aplikime për Green Card, viza dhe punë për emigrantët

245
0

Ndryshe nga paraardhësi i tij Donald Trump, Joe Biden po merr vendime të reja për emigrantët.

Agjencia qeveritare e SHBA-së e ngarkuar me dhënien e vizave, Green Card dhe natyralizimeve ndryshoi deklaratën e misionit, duke zhbërë vendimin penalizues të epokës Trump, që e kishte shtyrë ofruesin e shërbimit të imigracionit drejt një fokusi në sigurinë e vendit.

“USCIS mbështet premtimin e Amerikës si një komb i mirëseardhjes dhe mundësisë me drejtësi, integritet dhe respekt për gjithçka që ne i shërbejmë. Shtetet e Bashkuara janë dhe do të mbeten një komb mikpritës që pranon njerëz nga e gjithë bota. Në thelb, USCIS si institucion ka të bëjë me dhënien e vendimeve për familjet, bizneset, punëtorët dhe ata që kërkojnë strehim në SHBA për aplikimet, peticionet, kërkesat dhe apelimet e tyre. Kjo deklaratë e re e misionit pasqyron karakterin gjithëpërfshirës si të vendit tonë ashtu edhe të kësaj agjencie”, tha drejtori i USCIS, Ur Jaddou.

Javën e kaluar ai kërkoi më shumë fonde për agjencinë në mënyrë që të shqyrtonte një numër në rritje të aplikimeve dhe vizave të krijuara pjesërisht nga pandemia e koronavirusit dhe pjesërisht nga ngadalësimet dhe ricaktimet e stafit gjatë administratës Trump.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.