Lajmi i madh nga Britania e Madhe: Leje qëndrimi për emigrantët e paligjshëm

3616
0

Boris Johnson u ka thënë kolegëve të kabinetit se emigrantët e paligjshëm që kanë jetuar në Mbretërinë e Bashkuar për më shumë se 10 vjet duhet të lejohen të qëndrojnë në vend.

Sekretari i Jashtëm beson se plani i amnistisë për t’i dhënë popullit statusin ligjor, do të thotë se ata mund të fillojnë të punojnë në mënyrë të ligjshme dhe të kontribojnë me të ardhurat tatimore .

 Johnson kishte propozuar fillimisht amnistinë gjatë fushatës së referendumit, por në një mbledhje të komitetit të kabinetit të kryesuar nga Theresa May, ai ripohoi planin.

Në qershor ai i u shpreh: “Unë nuk jam vetëm pro imigrimit, unë jam edhe pro emigrantëve“

Dhe unë jam në favor të një amnistie të emigrantëve të paligjshëm që kanë qenë këtu për më shumë se 12 vjet, të paaftë për të kontribuar në këtë ekonomi, të paaftë të paguajnë taksat, të paaftë për të marrë pjesë në shoqëri.

 Zyra për Përgjegjësi Buxhetore parashikoi se Britania e Madhe do të pësonte një rënie buxheti prej 122 miliardë paund nga kjo shifër, tha se 16 miliardë paund do të jetë rezultat i emigracionit në rënie.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.