Ky është: shteti i parë në Evropë pa Covid

351
0

Pas pacientit të fundit, një burrë në moshë të mesme që ishte pozitiv për pesë muaj, doli negativ, San Marino është pa Covid. Eshtë shteti i parë evropian që arrin këtë qëllim. Një rezultat kryesisht për shkak të fushatës së vaksinimit të kryer me Sputnik rus dhe – në një masë më të vogël – me Pfizer. Për momentin, nuk ka as njerëz në karantinë në territor.

“Merita e këtij rezultati është kryesisht për shkak të fushatës masive të vaksinimit që është kryer. Tani ne nuk duhet të heqim kujdesin tonë sepse ne e dimë se në realitetet përreth nesh virusi ende qarkullon, duke përfshirë variantin Delta. Ne po vazhdojmë të kryejme tampona, madje javën e kaluar pothuajse 600 u provuan pa raste pozitive. Ne mund ta shikojmë të ardhmen me besim sepse vaksinat funksionojnë, “i tha Agi Alessandra Bruschi, drejtoresha e përgjithshme e Institutit për Sigurimet Shoqërore të San Marinos.

Të dhënat – Siç raportohet nga altarimini.it, i cili citon Institutin për Sigurimet Shoqërore, aktualisht nuk ka njerëz pozitivë në San Marino. Që nga fillimi i pandemisë, ka pasur 5,092 raste, 90 humbje jetete dhe 5,002 rikuperime. Sa i përket vak sinimeve, sipas raporteve nga Radio dhe Televizioni i Republikës së San Marinos, administrata totale është 44,657, nga të cilat 22,483 janë doza të dyta ose doza të vetme. Në vend të kësaj, 1,070 u bënë turistëve.

I forcuar nga suksesi i fushatës së vaksinimit, San Marino përpiqet të kthehet në normalitet. Ai hoqi detyrimin për të mbajtur një maskë edhe në vende të mbyllura dhe, disa javë më parë, ai përjetoi ngjarjen e parë muzikore pa Covid me 2,700 njerëz, të cilët kërcyen deri në dritën e parë të agimit.