Kujdes çfarë blini! A e dini domethënien e letrave të ngjitura në pemët dhe perimet që i blini? Lexoje ja vlen..

574
0

Kur blini pemë dhe perime në dyqane, a i keni vërejtur disa ngjitës në to? Nëse po, a e dini domethënien e tyre?

Nëse numri i ngjitësit fillon me 3 apo 4

Nëse numri i ngjitësit në ndonjë fryt fillon me 3 ose 4, duhet të dini se prodhimi është i kultivuar në gjysmën e dytë të shekullit të 20’të dhe se në atë fryt janë përdorur pleh artificial.

Në rast se ngjitësi përmban kod 5 shifror me numrin 9, atëherë prodhimi është kultivuar në mënyrë tradicionale për mijëra vite dhe këto produkte janë të njohura si organike.

Në këtë produkt nuk janë përdorur pesticide dhe pleh.

Në rast se fillon me numrin 8

Produktet e modifikuara gjenetikisht zakonisht përmbajnë shifra pesë shifrore që fillojnë me numrin 8.

Prandaj, duke i ditur këto, duhet të filloni të keni më shumë kujdes se çfarë po blini dhe çfarë po konsumoni.