Ku kushtojnë shtëpitë më të lira në Itali? Harta e komunave nga 340 deri ne 1000 € për metër katror

102
0

Blerja e një shtëpie është qëllimi i shumë njerëzve, por aksesi në shtëpinë e parë shpesh ndërlikohet nga kostoja e lartë e ndërtimit, veçanërisht në qytet. Pas fokusit në lagjet italiane ku vlerat janë rritur më shumë vitin e fundit, shqiptari.net ka përgatitur një hartë nga idealista me 50 bashkitë italiane ku shtëpitë kushtojnë më pak, krahas listës së atyre ku çmimi për metër katror. nuk i kalon 1000 euro.

Ajo e “tërheqjes në provinca”, vitet e kaluara ishte më shumë një tendencë tek pensionistët, të cilët, pasi u larguan nga bota e punës, preferonin të ktheheshin në vendet e origjinës ose në çdo rast të shkonin e të jetonin larg qyteteve për të shijuar ritmin e jetës së ngadaltë dhe koston e jetesës shumë më të përballueshme.

Megjithatë, pandemia me përdorimin e punës së zgjuar ka ndryshuar gjerat, aq sa tani edhe brezat e punëtorëve më të rinj kanë filluar ta shohin jetën në qytetet e vogla si një mundësi, veçanërisht në lidhje me blerjen e një shtëpie percjell shqiptari.net.

Komuna më e lirë në Itali është Roggiano Gravina në provincën e Kozencës, ku çmimi i shtëpive për shitje në idealista është rreth 339.76 euro / m2. Ne vend te dyte zjen Mosso në provincën e Biella (355.15 euro / m2) dhe Grammichele në provincën e Catania (385.603 euro / m2).

Në përgjithësi, ka mbi 30 bashki të vogla në Itali që kanë një mesatare të çmimeve të banesave për shitje që nuk i kalojnë 500 euro/m2. Ndërsa janë mbi 800 ato në të cilat kërkesa, mesatarisht, mbetet nën pragun prej 1000 euro/m2.

Qytezat më të lirë për të blerë një shtëpi mund të gjenden nga veriu në jug të çizmes, edhe nëse Sicilia, Kalabria dhe Piemonte janë veçanërisht të përfaqësuara, duke pasur parasysh gjithashtu se Alessandria dhe Cosenza janë ndër provincat që shfaqen më shpesh në këtë renditje të veçantë.

Megjithatë, qendrat e vogla janë të shpërndara në mënyrë të barabartë. Arsyeja eshte sepse një çift i ri që dëshiron të krijoje një familje, duke pasur mundësinë të punoje në distancë shumicën e kohës, mund të mendojë të blejë një shtëpi në provincë, ndoshta jo shumë larg nga qyteti ku është kompania.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.