Koronavirus, Trump: “SHBA rihapet së shpejti, me ose pa një vaksinë”

221
0

Duke folur në konferencën për shtyp në Shtëpinë e Bardhë Rose Garden të Premten, Trump tha se projekti do të fillojë me studime të 14 kandidatëve premtues për vaksinën e përshpejtuar të kërkimit dhe miratimit. “Një përpjekje e madhe shkencore, industriale dhe logjistike, për dallim nga çdo gjë që vendi ynë ka parë që nga Projekti i Manhattan.”

Trump ka emëruar një gjeneral të ushtrisë dhe një ish-ekzekutiv të shëndetësisë për të udhëhequr operacionin, një partneritet midis qeverisë dhe sektorit privat për të gjetur dhe shpërndarë një vaksinë. Moncef Slaoui, i cili më parë drejtonte ndarjen e vaksinave në gjigantin farmaceutik GlaxoSmithKline, do të udhëheqë misionin, ndërsa Gjeneral Gustave Perna, kreu i logjistikës së ushtrisë amerikane, do të jetë shefi i oficerit operativ.

Duke folur pas Trump, Slaoui tha se ishte “i sigurt” se “disa qindra milion doza të vaksinës do të dorëzohen deri në fund të vitit 2020”. Në një intervistë të mëparshme me New York Times, Slaoui pranoi se kjo afat kohor është shumë ambicioz, duke deklaruar se “ai nuk do të kishte bërë një angazhim nëse nuk do të kishte menduar se ishte i realizueshëm”. Por Trump tha, “Unë nuk dua që njerëzit të mendojnë se e gjithë kjo varet nga një vaksinë. Vaksina ose asnjë vaksinë, ne jemi përsëri.”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.