Korçë, fasulet kapin rekord në treg/ Nuk do ta besoni sa ka shkuar cmimi për kilogram..

35073
0

Pjesa më e madhe e prodhimit të fasules në juglindje ka gjetur treg në vendet e Ballkanit. Më shumë kërkesa ka pasur nga Greqia, Maqedonia e Veriut dhe Kosova, vende drejt të cilave është eksportuar sasia më e madhe.

Rritja e volumit të eksporteve të fasules,por edhe rendimenti më i ulët pët shkak të ndryshimeve klimaterike,ka rritur gati dyfish çmimin e këtij produkti në tregun vendas.

Një kilogram shitet me 500 deri në 700 lekë.

Në kushtet e mugesës së fasules së vendit, në treg po dominon fasulja e importit.

Rajoni i Korçës është ndër prodhuesit më të mêdhenj të fasules nê vend,me 2434 ha sipërfaqe të kultivuar dhe prodhim vjetor 2700 ton. Vitin e kaluar janë eksportuar rreth 120 ton fasule në Greqi dhe 40 ton në Maqedoninë e Veriut.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.