Kompania kanadeze qëllon në shenjë, zbulon metalin e cilësisë së lartë në Shqipëri

794
0

Kompania minerare European Electric Metals Inc. ka marrë rezultate pozitive nga shpimet e para në zonën e Rehovës në Korçë, ku ka fituar licencën për kërkimin dhe nxjerrjen e metaleve.

Nga katër shpimet e para në zonën e quajtur gropa e Kanisqelit, është zbuluar minerali i barkrit.

Më konkretisht në 10 metra është gjetur 3.96% bakër, në 3m, 5.06% bakër dhe në 4 metra me 5.76% bakër. Metali është i cilësisë së lartë ndërsa priten të tjera analiza.