Kjo i ndodh trupit tuaj kur ndaloni përdorimin e produkteve kozmetike, qoftë edhe për pak kohë

511
0

Produktet kozmetike janë përdorur gjerësisht. Një studim i kohëve të fundit ka treguar se çfarë ndodh me trupin tonë nëse ndalojmë përdorimin e produkteve kozmetike. Adoleshentët u zgjodhën sepse përdorin më shumë produkte kozmetike se sa një grua mesatare e rritur.

Këtu janë rezultatet
Vetëm një provë tre-ditore me vajzat që përdorin vetëm produktet kimike të ulëta, treguan se mostrat e urinës treguan një rënie të konsiderueshme në nivelin e kimikateve në trup.

Cfare mund te besh?
Mundohuni të kontrolloni etiketat për çdo produkt që blini. Gjeni produkte më natyrale dhe organike, por duhet të mbani në mend se në industrinë e produkteve të kujdesit personal, fjalët “natyrore” dhe “organike” shpesh janë të pakuptimta. Produktet natyrore dhe organike mund të jenë pak të shtrenjta, kështu që mund të dëshironi të përgatitni tuajin. Ju mund të bëni një koleksion të gjerë të të gjitha produkteve natyrale të kujdesit personal, lehtë me vetëm disa përbërës.