Këto 5 produkte te lidhura me kancerin janë te fshehura në çdo shtëpi!

832
0

Shumica e njerëzve kanë produkte toksike të lidhura me kancerin në çdo cep të shtëpive të tyre, shpesh pa e kuptuar atë. Lista e mëposhtme ju njeh me disa nga keto produkte:

1. Shampo
Një nga artikujt më të shpeshtë që ndodhen në shtëpitë e shumicës së njerëzve janë produktet e flokëve , veçanërisht shampo dhe balsam. Disa nga kimikatet tipike brenda shampove përfshijnë lauril sulfat natriumi (SLS), parfum / aromë, parabene, ngjyra sintetike, dhe më shumë.Parabenët janë një kancerogjen i njohur, pasi ato lidhen drejtpërdrejt me lloje të ndryshme të kancerit.

2.. Shishet plastike
Pra, shumica e “ushqimit” tonë vjen në qese plastike, enë, dhe shishe. Edhe frutat dhe perimet tona janë të paketuara zakonisht në plastike. Jo vetëm që kjo është jashtëzakonisht e keqe për mjedisin, por nuk është shumë e mirë për shëndetin tonë.
Nëse jeni duke pirë uje nga një shishe plastike , kimikatet brenda kesaj plastike që prekin buzët tuaja mund të depërtojnë në gojën tuaj, veçanërisht nëse uji ka qene brenda ne shishe për njëfarë kohe.

3. Pastë dhëmbësh
Pasta e dhëmbëve kryesisht përdor substanca toksike si një mjet për të “pastruar dhembet”, pasi përbërësit në pastë dhëmbësh mund të shkaktojnë dëme te smaltit, sëmundje stomaku, skuqje të lëkurës dhe më shumë.Një nga përbërësit më të keq që gjenden në shumicën e pastave ” është fluorid, një kancerogjen i njohur. Fluori ka qenë një neurotoksin i njohur për një kohë të gjatë.

4. Sapun
Sapunet shpesh përmbajnë një koleksion të gjerë të kimikateve. Sapunët antibakterial përmbajnë rregullisht Triclosan, i cili është një kancerogjen potencial, së bashku me shumë përbërës të tjerë që gjenden shpesh në sapunet tipike.

5. Detergjentet lares
Detergjentët e larjes shpesh përmbajnë fosfor, enzime, amoniak, naftalinë, fenol dhe nitilotriacetat natriumi, të gjitha këto mund të shkaktojnë skuqje, kruarje, thatësi dhe probleme.

Burimi: /eyeopening.info/
©gatuajshendetshem/përktheu j.memeli/