Këto 4 ushqimet që vijnë nga Kina duhet ti largoni nga shtëpia juaj!

739
0

Nga melamina vdekjeprurëse në prodhimet e qumështit deri në mjaltin e dëmshëm, Kina ka lejuar për një kohë të gjatë tregtine e ushqimit me produkte toksike (dhe eksporteve të tjera të rrezikshme).

Shumica e mediave amerikane dhe qeveria e SHBA nuk kanë bërë përpjekje të mjaftueshme për të informuar publikun se ushqimi nga Kina mund të jetë i rrezikshëm dhe rrallë kontrollohet nga administrata e ushqimit.

Inspektorët e FDA shqyrtojnë vetëm 2.3 përqind të të gjitha importeve ushqimore. Kështu, u mbetet konsumatorëve të mbrojnë shëndetin e tyre duke bërë zgjedhje të mençura për atë që duhet te vënë në tavolinë.

Këtu janë 4 produktet kryesore të importuara nga Kina që ju duhet te keni parasysh:

1.merluc
Rreth 51% e merlucit te shitur ne marketet e U.S vjen nga Kina.Ato jane te rritura ne fermat e peshkut.Peshku eshte rritur me doza ilacesh qe cilat i mbajne gjalle ne keto ambjente.Droga qendron ne trupin e peshkut,gjithashtu dhe ne trupin tuaj pas konsumimit te tij.

2.leng molle
Thuajse gjysma e lengut te molles se shitur ne U.S eshte me origjine kineze.Kina eshte me madhja ne bote ne prodhimin e pesticideve.Kinezet i sperkatin frutat e tyre me pesticide te ndaluara.

3.kerpudha te perpunuara
34% e kerpudhave te perpunuara vijne nga Kina.Dhe per kerpudhat ndodh e njejta gje,perdorimi i pesticideve per rritjen e tyre.Kjo shoqerohet me shendet te keq te individeve,deri ne momentin kur standardet e ushqimeve te tilla nuk jane te sigurta.

4.hudhra
31% e hudhrave te shitura ne U.S vijne nga Kina.Tek etiketat e shume prej tyre shkruhet”organike”,por asgje nuk eshte e verifikuar.Hudhra eshte perdorur ne shume lloje ushqimesh te perpunuara.
“Kujto melaminen”duhet te jete slogani i importeve kineze!

/©gatuajshendetshem.com
përktheu j.memeli/