Keto 4 pajisje shtëpiake nuk duhet ti lidhni kurrë me një prizë zgjatuese treshe

1129
0

Keto jane pajisjet qe kurre nuk duhet ti fusni ne nje prize zgjatuese treshe pasi mund ti vini flaken shtepise.

1. Stufa eshte nje nga pajisjet qe kerkon shume energji dhe futja e saj ne nje prize zgjatuese treshe mund te nxente ate dhe e pas te digjej.

2. Frigoriferi nuk është pajisja shtëpiake që konsumon më shumë por nese e lidh me nje prize zgjatuese treshe mund te nxehet dhe kjo mund te shkaktoj zjarr ne prize.

3. Lavatricja eshte një makinë larëse dhe konsumon mesatarisht 1150 kWh në vit dhe nuk rekomandohet qe te vendoset ne nje prize zgjatuese treshe pasi mund te permbaj rrezik te zjarrit.

4. Ngrohsja e shtepise ne dimer eshte nje mjet shume i domostoshem per te ngrohur shtepine por ajo nuk duhet te vendoset ne nje prize zgjatuese treshe pasi pas disa minutash ajo mund te behet e rrezikshme duke e nxehur ate dhe ti veje zjarrin shtepise. Shiko.news