Këshilla e psikologëve: Asnjëherë mos i thuaj këto 5 shprehje fëmijës tuaj

1062
0

1. “Ndalo së qari menjëherë!
Fëmijët kanë të njëjtën të drejtë si ju, të ndiejne atë që ata ndjejnë. Në vend që t`u bërtasësh, duhet të përpiqesh t’u japësh një përqafim dhe ti pyesësh për arsyen e trishtimit të tyre.

2. “Pse e ke kaq e vështirë për të bërë _____?”
Kjo mënyrë, i bën fëmijët tuaj të ndjehen të padobishëm dhe të paaftë për asgjë. Pra, provoni t’u tregoni atyre se si të bëjnë diçka në mënyrën e duhur. Besojuni atyre dhe ata do të tregojnë rezultate më të mira herën tjetër.

3. “Djemtë / vajzat e mëdha kurrë nuk kanë frikë!”
Kjo fjali nuk është e vërtetë, dhe ju e dini. Nganjëherë edhe të rriturit mund të kenë frikë. Duke përdorur këtë fjali, ju po u tregoni fëmijëve tuaj se nuk u lejohet të ndihen si të ndjehen. Ju duhet të pyesni përse janë të frikësuar, dhe tregoni atyre se ju jeni gjithmonë aty për t’i mbështetur ato pa marrë parasysh çfarë. Fëmijët tuaj duhet të dinë se janë të sigurt dhe të sigurt.

4. “Unë nuk mund ta besoj se ti e ke bërë këtë!”
Është shumë egoiste nga ana juaj që ta bëni fëmijën të ndjehet fajtor për shkak të zhgënjimit tuaj. Ju duhet të mësoni fëmijën tuaj se çfarë kanë bërë gabim dhe pse .

5. “Ti duhet të jesh edhe më mirë se kaq!”
Në këtë mënyrë, po u mësoni fëmijëve tuaj se nuk janë ato që ju doni të jenë, ato nuk janë mjaftueshëm të mirë. Dhe, kjo është shumë gabim. Ju po i bëni fëmijët tuaj të ndjehen të pasigurt . Përkundrazi, duhet t’u mësoni atyre se si ta pranojnë dhe ta duan veten ashtu siç janë.

Të jesh prind nuk është gjë e lehtë . Në fakt, mund të jetë puna më e vështirë. Ju jeni ai që është përgjegjës për rritjen e një qenie njerëzore që një ditë mund të ketë një ndikim të madh në botë. Pra, jini të kujdesshëm dhe gjithmonë përpiquni të jeni prind edhe më i mirë sec jeni.
Burimi:/womandailytips.com
©gatuajshendetshem/m.c./