Këngëtarja shqiptare, poston pamjet e rënda nga Borshi, pse asnjë prej pushuesve nuk futej në det? “Dyshojmë se ka….”

978
0

Këngëtarja shqiptare Olta Boka është habitur gjatë pushimeve të saj në Borsh dhe kjo për shkak të fenomentit të çuditshëm që ka ndodhur me detin.

Nga fotot e publikuara duket se uji i kristaltë është kthyer në jeshil dhe asnjë prej pushuesve nuk futej të lahej.

Pak kohë më vonë ajo ka gjetur arsyen dhe është një fenomen që po ndodh në gjithë botën për shkak të ngrohjes globale dhe prishjes së ekosistemit.

Sipas nacional geographic, shkencëtarët kanë thënë se këto janë dëshmi të prishjes së ekosistemit dhe janë alga të cilat rriten në det përhapen dhe bëhen më toksike kur ujërat ngrohen, siç po ndodh tani me temperaturat e larta. Dhe disa po zbulojnë se edhe në vendet ku ka menaxhim të dobët të mbeturinave, ndryshimet e motit të lidhura me klimën tashmë mund të përkeqësojnë problemet.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.