Kanadaja do të pranojë një milion emigrantë

1462
1

Sipas strategjisë shumëvjeçare të paraqitur nga qeveria Liberale në atë që ajo e quan “nivelet më ambicioze të emigracionit në historinë e kohëve të fundit”, Kanadaja do të mirëpresë gati një milion emigrantë gjatë tre viteve të ardhshme.

Numri i emigrantëve nga bashkimet familjare dhe refugjatët do të rritet në 310 000 në vitin 2018, nga 300 000 që ishte këtë vit.

Ky numër do të rritet sërish në 330 000 në vitin 2019 dhe 340 000 në 2020, shkruan ‘Scan’.

Ministri i Emigracionit, Ahmed Hussen tha se e gjitha kjo do të ndihmojë në kompensimin e plakjes së popullsisë. Ai e quajti atë si planin historik dhe ‘më ambicioz’ të kohëve të fundit, përcjell.

Ai tha se emigracioni nxit inovacionin dhe forcon ekonominë, duke hedhur poshtë disa pretendime se të sapoardhurit shpenzojnë burimet e Kanadasë dhe bëhen barrë për shoqërinë.