Jim Belushi, korçari që nuk tradhtoi rrënjët e familjes: Ja si u rrita unë, djali i një emigranti!

330
0

“Të rritesh në Çikago si djali i një emigranti nga Shqipëria, e bën interesante kur kthehem në kohë dhe kuptoj se si ka ndikuar tek unë”. Nuk janë fjali dosido, por të thëna nga një nga aktorët e famshëm të Hollywood, Jim Belushi…Jim Belushi është ndër aktorët e paktë shqiptarë që ka arritur sukses. Ai është djali i një emigranti shqiptar dhe është rritur në Çikago, ndërsa origjinën e tij e ka përmendur gjithmonë.“Në vitin 2007 pata fatin të isha e ftuara speciale e Kishës Ortodokse Shqiptare”, shton ai.“I dua rrënjët e mia – siç mund ta shihni, festimet u bënë më të bukura gjatë asaj nate”, duke iu referuar edhe postimeve… Jim Belushi ka lindur në Çikago nga dy prindër emigrantë nga Korça.Fillimisht ai u bë i njohur si vëllai i aktorit të së shtunës Live Live, John Belushi, pas së cilës arriti të ndërtojë një karrierë të tijën.Projektet e tij më të famshme janë sitcom “Accordin to Jim” (2001-2009), SNL (1983-1985), Wild Palms (1993), Shoë Me a Hero (2015) dhe Tëin Peaks (2017)…Por, natyrisht, shqiptarët e vlerësuan më së shumti edhe te filmi “Blues Brothers”… Biografia – Ai lindi në Humboldt Park, një lagje e Çikagos, nga Adam Anastos Belushi dhe Agnes Demetri Samaras, të dy me origjinë shqiptare (babai me origjinë nga Korça i emigruar në 1934, e lindur në Shtetet e Bashkuara nga prindër emigrantë).Babai i tij filloi të punonte si shitës dhe disa vite më vonë hapi dy restorante. Jim Belushi ka marrë në vitin 2008 nderin e Nderit të Kombit nga Shqipëria. Shtet i së cilës është shtetas që prej vitit 2009.Belushi është martuar tre herë dhe ka tre fëmijë. Ai ishte i martuar nga viti 1980 deri në 1988 me Sandra Davenport. Me të cilën në vitin 1980 pati një djalë, Robert James.Midis 1990 dhe 1992 ai ishte i martuar me aktoren Marjorie Bransfield. Që nga 2 maj 1998 ai është martuar me gruan e tij të tretë, Jennifer Sloan. Me të cilën pati një vajzë, Jamison Bess në 1999 dhe një djalë, Jared James në 2002. Më 5 mars 2018, Sloan bëri kërkesë për divorc nga Belushi.