Italianët në Tiranë: Këtu gjetëm Amerikën! (Video)

1483
0

Në një reportazh të emisionit “Dalla vostra parte”, të kanalit televiziv italian Rete4, të Mediaset, Massimo, shef kuzhine italian, që jeton në Shqipëri prej vitesh ka folur më për Shqipërinë dhe si ndihet ai këtu.
“Ne e shikojmë të ardhmen tonë në Shqipëri, këtu hahet mirë, jetohet mirë, fitohet mirë, për ne është Amerika”,-është shprehur ai.

“Sot për sot jetohet më mirë në Shqipëri sesa në Itali. Këtu ndihesh më i vlerësuar se në Itali, me lekët që merr kushton më pak të jetosh, më pak qiraja, benzina, energjia elektrike dhe shumë gjëra të tjera”,-vazhdon ai më tej.
Gazetari italian thotë se Massimo, është një kuzhinier si të gjithë në Itali, i paguar pak dhe i pasigurt për punë, këtu në Shqipëri është një shef i vlerësuar dhe i paguar mirë dhe kjo është arsyeja se pse tre vite më parë vendosi që të vijë këtu.

Janë rreth 25 mijë italianë që jetojnë në Shqipëri, thuhet më tej në reportazh.
Carmello një tjetër italian , që furnizon restorantin ku punon Massimo me makarona të freskëta, shprehet se prej 3 vitesh ka një punishte në Shqipëri.

Besoj se ka mundësi të mëdha të bësh biznes në Shqipëri dhe ndihem shumë mirë këtu”, thotë Carmello.
“Më parë vinin shqiptarët në Itali për të punuar dhe për të patsr të ardhme, tani ne italianët vijmë në Shqipëri”, thekson Massimo

./ I.M-Dritare.net