Italia hap dyert për emigrantët, ministri italian: Këtë vit 500 mijë të huaj..

120
0

“Ne do të punojmë këtë vit për të sjellë afro 500,000 emigrantë të ligjshëm. Kjo mund të rregullohet edhe përmes marrëveshjeve shumëpalëshe dhe dypalëshe për të mbështetur imigracionin legal”.

Kështu është shprehur ministri italian i Bujqësisë, Francesco Lollobrigida gjatë një konference për shtyp në margjinat e një takimi në Bruksel. “Puna në flukse është rruga e duhur, ne kemi një plan fluksi që nuk ndiqet prej vitesh që mund të jetë një mundësi për ata që duan të vijnë në Itali legalisht dhe të sigurt”, shtoi ai.

Lollobrigida është shprehur mes kolegëve europianë se vendi i tij ka nevojë për fuqi punëtore në disa sektorë të ekonomisë dhe një mënyrë është ajo e pranimit të emigrantëve të ligjshëm.

“Kam lexuar disa raporte të shtypit sipas të cilave do të kisha shpallur një plan të qeverisë për të sjellë rreth 500 mijë emigrantë të rregullt në Itali. Në realitet, nuk kam folur kurrë për ndonjë plan, sepse atje Nuk ka plan në këtë drejtim.

Shifra e treguar nga unë dhe e raportuar nga media i referohet numrit të kërkesave për hyrje në territorin tonë në sektorin e prodhimit, në transport, në bujqësi, në sektorin terciar e kështu me radhë.

Nuk i shtoi asgjë asaj që dihet prej muajsh, në një kontekst italian ku ka oferta pune në sektorë strategjikë që janë edhe në krizë nga masat si të ardhurat bazë. Ne kemi theksuar se lufta kundër emigracionit të parregullt është edhe më e nevojshme, pikërisht sepse është armik i emigracionit të rregullt”, ka shtuar ministri italian i Bujqësisë, Francesco Lollobrigida.