Italia do të jetë një zonë e bardhë në qershor

947
0

Italia tani është pothuajse e gjitha me të verdhë, me përjashtim të Siçilisë, Sardenjës dhe Valle D’Aosta që mbajnë kufizimet e zonës portokalli.

Ministrja për Çështjet Rajonale Mariastella Gelmini siguron se “gjatë javës” qeveria do të japë datat “për rihapjen e sportit dhe dasmave”. Nënsekretari i Shëndetësisë Pierpaolo Sileri njofton: “Në Qershor do të jemi si Britania e Madhe, por duhet të presim 3 javë”. Nderkohe në Lombardi, ka një bum në rezervimet e vaksinave për moshat 50-59 vjeç.

“Covid është akoma. Për sa kohë që kemi këto numra të pranimeve dhe jeteve te humbura të ICU, nuk mund ta heqim vemendjen tonë. Unë them: ne vazhdojmë të mos besojmë, ky është një virus i keq. Por unë i kuptoj njerëzit dhe nevojën për fillim përsëri një jetë normale, ju duhet akoma durim për 2-3 javë ”.

Nënsekretari i Shëndetësisë Pierpaolo Sileri e thotë këtë në një intervistë me Corriere della Sera. Me rihapjen, ai shpjegon, “infeksionet do të rriten përsëri. Por me 500 mijë vaksina në ditë, numri i njerëzve të vaksinuar gjithashtu do të rritet dhe rritja e infeksioneve nuk duhet të ndikojë në shtrimet në spital.

Në qershor edhe ne do të jemi si Britania e Madhe. “Green pass” për të shkuar me pushime, përfundon Sileri, do të mbërrijë “brenda dy javësh: do të jetë një nxitje e mëtejshme për t’u vaksinuar”.