Itali/ Turistët ndalohen në aeroport, nuk kishin Plf. “Green pass nuk mjafton”

522
0

Covid nuk është një frenim për nisjet, por një motivim për zgjedhjen e destinacionit (kryesisht në Evropë) dhe gjithashtu një angazhim që kërkon vërtetime detyruese gjatë nisjes. Dhe gren pass nuk është i mjaftueshëm, në disa raste.

Plf, d.m.th. Forma e Lokatorit të Pasagjerëve, është shkaku kryesor i shqetësimit. Kjo është një formë e kërkuar për pasagjerët për të hyrë në Greqi, pavarësisht nga origjina dhe pavarësisht nga çertifikimi i vaksinimit, tamponit ose lejes së gjelbër, të cilat ende kërkohen.

Për të hipur në një aeroplan për në Greqi, Plf duhet të përfundojë deri në orën 11:59 pasdite të ditës para nisjes. “Pushimet kanë filluar keq, në fakt ne nuk jemi akoma atje”, thotë thote nje pasagjer.

«Ata do të më presin. Unë dhe gruaja ime bëmë gjithçka në kohë: aktivizimin e Spid, vaksinat dhe green pass. Nuk ishte e mjaftueshme. Në një moshë të caktuar bëheni fatalist … nëse nuk keni pse të largoheni, ju e kompensoni atë ”.

Me shpenzimet e tyre ata blenë një fluturim për nesër, ndërkohë ata do të kthehen në Milano. Eleonora dhe Andrea mbërrijnë nga Pinerolo – pasi kanë ndryshuar tre trena për të arritur në Malpensa – ata kanë të njëjtin problem.

«Ne kemi rezervuar në internet në janar, kjo do të ishte festa e shtyrë për ditëlindjen time, të ndalojmë në daljen e bagazhit në rul. Me nisjen e humbur trageti për në ishujt dhe i gjithë programi gjithashtu anashkalon. Kjo do të ndalojë dëshirën tuaj për të udhëtuar ». Clèmance mbërrin nga Parisi, pas një jave në Itali, ajo fluturoi në Santorini me një mik. “Ne e plotësuam formularin për Greqinë një orë me vonesë, edhe pse morëm emailin e konfirmimit, nuk mund të largohemi pa një Qrcode”.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.