Itali: Tre rajonet qe kalojnë në zonën portokalli. Dpcm e re dhe ndalimin i levizjes mes rajoneve, cfare ndodh pas 25 shkurtit..

1126
0

Në zonën e kuqe provincat e Bolzano, Perugia, Pescara, Chieti dhe disa komuna në Lombardi. Të Shtunën do të ketë një takim të Rajoneve në funksion të një Dpcm të ri (i tanishmi skadon më 5 Mars)

Bllokimet lokale Në zonën e kuqe janë provincat e Bolzano, Perugia, Pescara, Chieti dhe komuna të ndryshme në Lombardi, Toskana, Molise, Lazio dhe Piemonte. Por ka të ngjarë që ndërhyrjet “në kohë dhe agresive” në nivelin lokal, siç i përcakton Rezza, do të rriten në ditët në vijim, duke filluar me Trentino i cili, së bashku me Molise, ka RT më të lartë në Itali.

Valle d’Aosta mbetet e verdhë Dhe qarkullimi i varianteve gjithmonë ka bërë që kalimi i Rajonit të parë në zonën e bardhë të zbehet: në Valle d’Aosta incidenca është kthyer në mbi 50 raste për 100 mijë banorë dhe rreziku është rritur nga i ulët të moderuar. Përveç Valle d’Aosta, të verdhë mbeten edhe Lombardia, Piemonte dhe Lazio.

Takimi i së Shtunës i Rajoneve në funksion të një Dpcm të ri Ndërkohë, të Shtunën, do të mbahet një seancë e jashtëzakonshme e Konferencës së Rajoneve për të vlerësuar situatën në dritën e përhapjes së varianteve të virusit dhe për të adresuar çështjen e menaxhimit të pandemisë dhe sistemi i rregullave në funksion të skadimit të Dpcm në 5 Mars. Rajonet kërkojnë një “mbyllje homogjene”. Në çdo rast, në ditët në vijim Kryeministri Mario Draghi duhet të bëjë një vlerësim me ministrat dhe ekspertët e interesuar për të vlerësuar ndikimin e varianteve dhe ai do të njoftojë linjën që do të merret nga 5 Mars.

Drejt shtyrjes së ndalimit për të udhëtuar midis rajoneve Sa i përket lëvizjes midis rajoneve, orientimi është që të zgjatet ndalimi (i cili skadon më 25 shkurt) deri në 5 mars në mënyrë që të ketë më shumë kohë për të punuar, madje edhe me Rajonet, në një një dispozitë e vetme që do të përshkruajë ndërhyrjet e reja. Duke filluar nga një pikë që askush nuk dyshon: vija e ashpërsisë nuk mund të braktiset ende.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.