Itali/ Rritja e rasteve me Covid, Eksperti: Te kthehet mbajtja e maskave, ndryshe rrezikojme lockdown

10
0

Në javën 29 qershor – 5 korrik, ka pasur “një rritje të mëtejshme të rasteve të reja (595,349) me Covid në të gjitha Rajonet dhe në të gjitha Provincat”. Kështu del nga monitorimi i Fondacionit Gimbe, sipas të cilit “indikatorët spitalorë dhe vdekjet janë ende në rritje (464)”. Nga ana tjetër, “përqindjet e atyre që kanë marrë të paktën një dozë vaksine (88,1% e audiencës) dhe e atyre që kanë përfunduar ciklin e vaksinimit (86,6% e audiencës) mbeten të pandryshuara”.

“Maskat themelore, ne rrezikojmë de facto bllokimin” – Një “rritje eksponenciale e infeksioneve, e cila nuk llogarit sasinë e fshehur të rasteve të padeklaruara”. “Doza e katërt në pol dhe me dallime të mëdha rajonale në mbulim” dhe “një përqindje e lartë e popullsisë simptomatike ose të izoluar, e cila rrezikon të përcaktojë një ‘bllokim de facto’ në shërbime të ndryshme, përfshirë shërbimet turistike”.

Duke përshkruar efektet e valës së verës Covid, është Nino Cartabellotta, president i Fondacionit Gimbe, i cili paralajmëron: “Në këtë fazë, përveç përshpejtimit të administrimit të dozës së katërt në pacientët vulnerabël, është thelbësore të frenohet qarkullimi viral duke përdorur maska”.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.