Itali/ Rregullat që duhet të ndiqni në zonat e kuqe dhe portokalli

1166
0

Këtu është një përmbledhje e rregullave që duhet të ndiqni në zonat e kuqe, portokalli në ditët në vijim, sipas indikacioneve të faqes së Qeverisë (azhurnuar në lidhje me Dekretin Legjislativ ), me rregullat e veçanta për Pashkën 2021.

Vizitat e blinduara të Pashkëve
Më 3, 4 dhe 5 Prill (përfshirë të hënën e Pashkëve dhe Pashkëve), masat e vendosura për zonën e kuqe zbatohen në të gjithë vendin, me përjashtim të rajoneve, territoret e të cilave ndodhen në zonën e bardhë. “Në të njëjtën ditë lejohet, në kontekstin rajonal, të zhvendoset” në një shtëpi të vetme një herë në ditë për dy persona nën moshën 14 vjeç.

Rregullat në zonat e kuqe

Udhëtimi është i ndaluar. Ato janë të ndaluara nëse nuk motivohen nga nevoja të provuara të punës ose situata të domosdoshmërisë. Kthimi në vendbanimin, vendbanimin ose shtëpinë e dikujt lejohet gjithmonë. Lëvizjet në shtëpi private përveç shtëpisë nuk lejohen.

Pazar. Dyqanet e mbyllura vetëm në zonën e kuqe ku garantohen vetëm ndërmarrjet tregtare të produkteve thelbësore: farmacitë, dyqanet ushqimore, dyqanet e pajisjeve. Në ushtrime vlejnë masat e zakonshme të sigurisë: distanca, maska, hyrjet e kuotave.

Bllokimi i pishinave dhe palestrave vazhdon. Mundësia për të shkuar në palestër ose pishinë është ende larg. Ndalohen kontaktet dhe sportet ekipore. Nga ana tjetër, aktiviteti fizik individual në natyrë si ecja, çiklizmi dhe vrapimi lejohet.

Berberë dhe parukeri të mbyllur. Aktivitetet në lidhje me shërbimet personale të tilla si berber dhe parukeri dhe kozmetikë janë pezulluar.

Restorante dhe bare. Restorantet janë të mbyllura, lejohet vetëm shpërndarja në shtëpi pa kufizime kohore dhe marrja me vete deri në orën 10:00. Baret janë të hapura vetëm për marrje deri në orën 6 pasdite.

Shkollat Aktivitetet në vend të pezulluara në qendrat e foshnjave dhe të shkollave të të gjitha niveleve. Mësimdhënia zhvillohet në distancë.

Muzetë, kinematë dhe teatrot. Kultura vazhdon të mbyllet, madje edhe muzetë mbeten të mbyllur të paktën deri pas Pashkëve.

Kisha dhe xhami të hapura. Funksionet fetare me pjesëmarrjen e njerëzve mund të kryhen, për sa kohë që ato janë në përputhje me protokollet e nënshkruara nga Qeveria me rrëfimet e tyre përkatëse.

Rregullat në zonat portokalli

Lëvizjet. Eshtë e lejuar të lëvizësh brenda Komunës së vet, ndërmjet orës 5.00 dhe 22.00, në përputhje me kufizimet specifike të vendosura për udhëtime në shtëpi të tjera private të banuara. Lëvizjet në komuna të tjera lejohen vetëm për nevoja të dëshmuara për punë, situata të domosdoshme ose arsye shëndetësore. Kthimi në vendbanimin, vendbanimin ose shtëpinë e dikujt është gjithmonë i lejuar. Lejohet të kthehen në të ashtuquajturat shtëpi të dyta të vendosura brenda dhe jashtë rajonit.

Pazar. Në zonën portokalli të gjitha dyqanet janë të hapura. Qendrat tregtare vazhdojnë të mbyllen gjatë fundjavave.

Restorante dhe bare. Eshtë gjithmonë e ndaluar të konsumoni ushqim dhe pije në restorante dhe aktivitete të tjera hotelierike (përfshirë dyqanet e ëmbëlsirave, akulloret, etj.) Dhe në afërsi të tyre. Nga ora 5.00 deri në orën 22.00 lejohet shitja me marrjen e ushqimit dhe pijeve: nga ora 5.00 deri në orën 18.00, pa kufizime; nga ora 18.00 deri në 22.00, subjektet aktiviteti kryesor i të cilave është ajo e një lokali pa kuzhinë ose tregtisë me pakicë të pijeve është i ndaluar.

Dorëzimi në shtëpi lejohet pa kufizime kohore, por në çdo rast duhet të bëhet në përputhje me rregullat për paketimin dhe dorëzimin e produkteve. Lejohet gjithashtu, pa kufizime kohore, konsumimi i ushqimit dhe pijeve brenda hoteleve dhe aktivitete të tjera akomodimi, vetëm për mysafirët.

Shkollat Ju mund të merrni pjesë por presidentët e rajoneve mund të mbyllin menjëherë gjithçka dhe ta lënë babanë vetëm në raste të veçanta.

Muzetë, kinematë dhe teatrot. Kultura vazhdon të jetë e mbyllur, madje edhe muzetë mbeten të mbyllur të paktën deri pas Pashkëve.

Kisha e xhami të hapura. Funksionet fetare me pjesëmarrjen e njerëzve mund të kryhen, për sa kohë që ato janë në përputhje me protokollet e nënshkruara nga Qeveria me rrëfimet e tyre përkatëse.