Itali/ Rihapja per Krishtlindje: një Dekret i ri i mundshëm në dhjetor

933
0

Hipotezat e Dekretit të ri kanë filluar të marrin formë gjithnjë e më shumë në funksion të Krishtlindjeve, me rregulla dhe kufizime të reja për të shmangur një valë të tretë dhe për të mos prishur pushimet për Italianët. Kryeministri Giuseppe Conte në Asamblenë Anci deklaroi se Krishtlindja 2020 do të duhet të jetë “më e matur, pa topa, puthje dhe përqafime”, por në lidhje me kufizimet ai nuk përjashtoi që mund të ketë diferencime në nivelin provincial ndërsa nuk është në favor të zvogëlimit të parametrave nga 21 në 5: “Unë nuk jam ekspert ose shkencëtar, por të thuash 5 dhe 3 është një debat shkencor dhe jo politik, duhet gjithashtu t’u besojmë ekspertëve. Debati është i hapur, kemi rënë dakord se është mirë që profesor Brusaferro dhe ekspertët t’u shpjegojnë mirë parametrave presidentëve të rajoneve “.

Rregullat e reja, për këtë arsye, mund të hyjnë në fuqi në 4 Dhjetor, pas skadimit të Dekretit të Kryeministrit në 6 Nëntor. Përveç mundësisë së diferencimeve në nivelin provincial, kritere të reja janë parashikuar për hapjet e dyqaneve, në mënyrë që të lejohen blerjet gjatë javëve para Krishtlindjeve. Një nga hipotezat është të mbahet hapur deri vonë në mbrëmje për të shmangur mbledhjet e ditës, me hyrje kontigjente. Dhe gjithashtu nis të diskutojmë për rihapjen e mundshme të restoranteve. Megjithëse qeveria parashikon që kufijtë dhe kufizimet do të ruhen për të shmangur një valë të tretë nga janari.

Speranza rinovon masat për rajonet
Ministri i Shëndetësisë, Roberto Speranza, ka nënshkruar një urdhëresë, në fuqi nga sot, e cila rinovon masat në lidhje me Rajonet e Kalabrisë, Lombardisë, Piemonte, Puglia, Sicilia, Valle d’Aosta. Urdhëresa e re është e vlefshme deri më 3 dhjetor 2020, pa paragjykuar mundësinë e një klasifikimi të ri të parashikuar nga dekreti i Presidentit të Këshillit të Ministrave të 3 nëntorit 2020.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.