Itali/ Pushimet e Pashkëve 2023 në shkollë, kur fillojnë dhe kur mbarojnë rajon për rajon

220
0

Pushimet e Pashkeve po afrojne dhe shumë studentë, por edhe shumë familje kanë nisur të mendojnë për pushimet.

Kur fillojnë? Kur mbarojnë? Këtë e vendosin kalendarët e shkollave rajonale, të cilat përcaktojnë ditët e mbylljes së institucioneve të cilat i shtohen datave të shënuara me të kuqe, pra atyre festive.

E diela e Pashkëve këtë vit është e diela më 9 prill. Dita e nesërme, 10 Prilli, që është e hëna e Pashkëve konsiderohet gjithashtu pushim.

Kur janë pushimet e Pashkëve 2023?

Shumica e rajoneve kanë vendosur të mbyllin shkollat ​​nga e enjtja 6 prill deri të martën 11 prill përfshirëse. Kjo do të thotë se nxënësit do të shkojnë për herë të fundit në shkollë të mërkurën më 5 prill, më pas do të kenë gjashtë ditë pushim për Pashkë dhe do të kthehen në shkollë të mërkurën më 12 prill.

Përjashtim bëjnë Veneto dhe Valle d’Aosta, ku shkollat ​​mund të vendosin të rifillojnë mësimet që nga e marta më 11 prill. Ndryshe nga datat e tjera, si fillimi dhe mbarimi i mësimeve ose fundjavat e gjata, pushimet e Pashkëve duket se bashkojnë pothuajse të gjitha rajonet.