Itali/ Prej 1 shtatorit nis aplikimi i masave të reja anti Covi, ja rregullat e reja

89
0
Foto Cecilia Fabiano/ LaPresse 02 Giugno 2021 Roma (Italia) Cronaca Festa della Repubblica Nella Foto: La folla in via del Corso Photo Cecilia Fabiano/ LaPresse June 02, 2021 Roma (Italy) News Republic Day In the Pic: Crowd in via del Corso

Prej datës 1 shtator Italia nis aplikimin e masave të reja anti Covid.

Green pass bëhet i detyrueshëm për personelin arsimor e studentët universitarë që duan të frekuentojnë në prani auditoret universitar, ndërsa nxënësit e ciklit të ulët e të mesëm  janë përjashtuar nga ky rregull.

Për mësuesit e personelin e administratës arsimore e të mensave shkollore që nuk respektojne këtë normë janë parashikuar masa deri në largim nga puna.

Kjo masë ka shkaktuar debat të fortë në atë grup mësuesish e personash që janë kundër vaksinimit të detyrueshëm e që i ka çuar në nënshkrimin e një peticioni on line kundër këtij rregulli, raporton Ora Neës. 

Masat e reja anti covid në Itali, parashikojnë Green pass të detyrueshëm për udhëtimet ajrore, hekurudhore e detare në ranger kombëtar, si dhe për transportin publik urban ndër rajonal. 

Mbi udhëtimet ndërkufitare rregullat për hyrje dalje në territorin italian janë  në fuqi deri më 31 gusht 2021 e deri më sot nuk ka informacion mbi ndryshimet nëse do të kete mbi limitetet e udhëtimeve me vendet e tjera./ora/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.