Itali/ Perplasje mes rajoneve dhe qeverise. Nga sot kjo eshte NDARJA E RE ne ngjyra sipas rajoneve

1304
0

Ka shumë polemika midis rajoneve dhe qeverisë, kritika nga kategori të ndryshme tregtare. Italia me ngjyra, në mënyrë që të përpiqet të vendosë një frenim të mëtejshëm në infeksionet e reja nga Covid 19, vazhdon të jetë në qendër të debatit, i cili dje – siç raportohet nga Agi – gjithashtu arriti nivelet e një reale përplasje midis Rajonit të Lombardisë dhe qeverisë qendrore.

Arsyeja për të pretenduar të dhënat e Rt, sipas komunikimeve të pasakta të Romës nga Milano, sipas Milanos te ngarkuar keq nga Roma.

Në çdo rast, Lombardia është në brezin portokalli që këtë mëngjes, edhe nëse dalja nga zona e kuqe nuk ishte e mjaftueshme për administratën rajonale, e cila vazhdon me ankesën e paraqitur në Gjykatën Rajonale Administrative të Lazios, e cila vazhdon të kërkojë qartësi për të gjithë historine.

Në Romë, linja ministrore nuk ndryshon dhe një sqarim ka ardhur nga Instituti i Lartë i Shëndetësisë: “Algoritmi i përdorur për të llogaritur RT në monitorimin e epidemisë Covid-19 është i saktë, nuk ka ndryshuar kurrë që nga Prilli dhe ka e njëjta gjë për të gjitha Rajonet që e kanë përdorur deri më tani pa asnjë problem “.

Një tjetër protestë vjen nga Sardenja, e cila gjithmonë ka lënë bandën e verdhë këtë mëngjes për të hyrë në zonën e portokallit. “Një zgjedhje paradoksale” sipas guvernatorit të ishullit, Christian Solinas.

” Ne besojmë se kjo përllogaritje është e gabuar dhe që prej ditës së djeshme i kemi shprehur të njëjtit ministër të gjitha dyshimet dhe kundërshtimin tonë absolut ndaj një vendimi të këtij lloji. Pas atyre ngjyrave ka njerëz, aktivitete ekonomike dhe produktive “.

“Sot të gjithë treguesit bëjnë të mundur mbajtjen e Sardenjës në zonën e verdhë, duke lejuar që sistemi ynë ekonomik dhe i prodhimit, tashmë i provuar rëndë nga këmbëngulja e pandemisë, të vazhdojë punën e tij. Ne do të mbrojmë arsyet e Sardenjës në çdo vend”.

Midis polemikave dhe përplasjeve midis ankesave të paraqitura dhe ankesave të njoftuara, nga sot Italia me ngjyra ka një kornizë të re, por ende asnjë rajon në zonën e bardhë.

KORNIZA E RE
Në dritën e vendimit të marrë nga dhoma e kontrollit me të dhënat e azhurnuara të Premten e kaluar, në zonën e kuqe ka një rajon dhe një provincë autonome; në portokalli katërmbëdhjetë rajone; në të verdhë katër rajone dhe një provincë autonome; asnjë në zonën e bardhë.

ZONA E KUQE
Sicilia, provincë autonome e Bolzanos.

ZONA ORANGJALE
Sardenja, Lombardia, Kalabria, Emilia Romagna, Veneto, Abruzzo, Friuli Venezia Giulia, Lazio, Liguria, Marche, Piemonte, Pulia, Umbria, Valle d’Aosta.

ZONA E VERDH
Campania, Basilicata, Molise, Toskana, krahinë autonome e Trentos.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.