Itali/ Ngjyrat e reja të rajoneve: ja çfarë ndryshon nga e hëna

1171
0

Pas monitorimit të zakonshëm javor, Ministrja Speranza do të nënshkruajë urdhëresat e reja të cilat do të hyjnë në fuqi të hënën 12 Prill.

Italia ka filluar të jetë e gjitha portokalli, me 4 rajone në zonën e kuqe. Në veçanti, Campania dhe Puglia mbeten në rangun më të lartë të rrezikut. Valle d’Aosta mbetet edhe në këtë fashe. Këtyre u shtohet edhe Sardenja. Kalabria, Emilia Romagna, Friuli Venezia Giulia, Lombardia, Piemonte dhe Toskana kalojnë në portokalli.

Dallimet kryesore midis zonave të kuqe dhe portokalli janë se në të dytën, lëvizjet, nga 5 në 22, janë të lira brenda komunës; gjithashtu rihap dyqanet, parukierët, qendrat e bukurisë;

Nxënësit e klasave të dyta dhe të treta gjithashtu kthehen në shkollë, ndërsa nxënësit e shkollave të mesme janë të pranishëm – në rotacion – për të paktën 50% dhe deri në një maksimum prej 75%; lejohen vizitat brenda komunës vetëm në një shtëpi private të banuar, një herë në ditë ndërmjet 5 dhe 22, për një maksimum prej 2 personash (përveç nën 14 vjeç dhe personave me aftësi të kufizuara ose jo të mjaftueshme)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.