Itali/ Ngjyrat e rajoneve dhe shtyrja e gjendjes se jashtëzakonshme ja cfare ndryshon

1542
0

Në qendër të vëmendjes te ketyre diteve është edhe diskutimi për të ndryshuar parametrat që vendosin ngjyrat e rajoneve. Për javë të tëra, guvernatorët kanë kërkuar të bëjnë ndryshime sepse me monitorimin e ardhshëm të ISS, disa rajone do të tejkalojnë pragun për t’u kthyer në zonën e verdhë transmeton shqiptari.net.

Pra, deri të Premten ato duhet të ndryshohen, përndryshe Italia do të pushojë së qeni e bardhë. Presidentët kërkojnë të marrin në konsideratë okupimin e spitalit dhe vendeve të kujdesit intensiv si një parameter të ri.

Ministri i Shëndetësisë Roberto Speranza duket i bindur, por ne duhet të dëgjojmë CTS. Hipoteza më e mundshme? Ju mund të përfundoni në zonën e verdhë nëse zënia e njësive të kujdesit intensiv do të ishte më shumë se 5% e shtretërve të disponueshëm dhe nëse ajo e pavijoneve të zakonshëm do të kalonte 10%. Në Itali, sot, përqindja e presionit në kujdesin intensiv është 2%.

Ai gjithashtu do të diskutojë nëse do të zgjasë ose jo gjendjen e jashtëzakonshme. Për momentin duket e pamundur të vazhdohet pa te. 31 korriku do të skadojë, por pothuajse me siguri do të zgjatet deri në vjeshtë, nëse jo drejtpërdrejt deri në fund të vitit./shqiptari.net/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.