Itali/ Nga nesër ndryshojnë ngjyrat, urdher i ri..

1339
0


Ministri i Shëndetësisë, Roberto Speranza, bazuar në të dhënat dhe indikacionet e Dhomës së Kontrollit, ka nënshkruar urdhëresa të reja, të cilat do të hyjnë në fuqi duke filluar nga e hëna 29 Mars. Rajonet e Kalabrisë, Toskana dhe Val d’Aosta kalojnë në zonën e kuqe. Nga ana tjetër, rajoni i Lazios, kalon në zonën portokalli që nga e marta.

8 rajone të tjerë dhe një provincë autonome pritet të qëndrojnë të kuqe deri më 12 prill. Këto janë Lombardia, Veneto, Friuli Venezia Giulia, Marche, Piemonte, Emilia Romagna, Trento, Puglia dhe Campania. Për këto rajone, monitorimi të Premten 9 Prill do të jetë vendimtar, me një kthim të mundshëm në portokalli nga e hëna 12 Prill.

“Në 29 Mars, një milion doza të Pfizer, një milion e 300 mijë AstraZeneca dhe 500 mijë Moderna do të mbërrijnë në të gjithë vendin”. Kjo u njoftua nga komisioneri për urgjencën Covid Francesco Paolo Figliuolo në Catanzaro ku ai vizitoi, së bashku me shefin e Departamentit Kombëtar të Mbrojtjes Civile Fabrizio Curcio, presidentin e Rajonit të Kalabrisë Nino Spirlì dhe kryetarin e kryeqytetit të Kalabrisë Sergio Abramo, ‘Ente Fiera nga të katër qendrat e vaksinimit të planifikuara në Kalabri. “Mjekët dhe infermierët – shtoi Figliuolo – ne do t’i gjejmë me marrëveshje të veçanta”.