Itali/ Mjafton Green pass per te udhetuar ne Europe?

1579
0

Jo vetëm Green pass. Për të udhëtuar në BE, shumica e vendeve kërkojnë plotësimin e certifikatave shtesë të cilat mund të ndryshojnë në varësi të destinacionit.

Më e zakonshmja është dPLF e cila gjithashtu duhet të paraqitet pas kthimit në Itali. Eshtë një formë me të cilën mblidhet informacioni në itinerarin e udhëtimit (i kryer me çdo mjet transporti: aeroplan, anije, tren, autobus, makinë), numrin e telefonit dhe adresën e qëndrimit në territorin kombëtar për të lejuar autoritetin shëndetësor të kontaktojë menjëherë pasagjerin nëse është i ekspozuar ndaj një sëmundje infektive përhapëse gjatë udhëtimit.

Pasi të jetë dërguar formulari, pasagjeri do të marrë dPLF në formatin pdf dhe QRcode në adresën e postës elektronike të treguar gjatë regjistrimit, e cila duhet të tregohet direkt nga smartphone i tij ose në format letre në kohën e hipjes ose kontrollit.

Disa vende, të tilla si Greqia, kërkojnë që ajo të kompletohet paraprakisht, deri në orën 11:59 pasdite të një dite para nisjes.

Për të hyrë në Spanjë, duhet të plotësoni formularin e shëndetit publik (në internet ose me aplikacionin e ministrisë së shëndetit Iberik).

Ju mund të hyni në Francë dy javë pas vaks inimit të plotë me Moderna, Astrazeneca ose Pfizer, por në rastin e Johnson & Johnson duhet të prisni katër, ose duhet të bëni një test negativ jo më shumë se 72 orë para mbërritjes.

Malta kërkon që turistët të kenë përfunduar vak sinimin brenda 14 ditëve të mëparshme, përndryshe dy javë duhet të kalohen në karantinë pas mbërritjes.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.