Itali/ I tërhoqi veshin nxënësit 7-vjeçar, arrestohet mësuesja 63 vjecare

338
0

Në Cesenatico një mësuese ndihmëse, e akuzuar për rrahjen e një djali 7-vjeçar, u arrestua dhe ndodhet në arrest shtëpie.

Kështu bën të ditur edicioni lokal i Resto del Carlino, duke shpjeguar se arrestimi i 63-vjeçares u bë në fund të hetimeve disa mujore duke nisur nga denoncimet e prindërve, të cilët në fund të vitit 2023 kishin vënë re se diçka nuk shkonte me fëmijën, duke parë shenjat në fytyrë. Një tjetër mësues gjithashtu kishte raportuar.

Prokuroria e Forlit kishte udhëzuar Karabinierët të hetonin. Ushtarët me veshje civile dhe me pajisje për përgjime mjedisore dhe video në shkollën fillore kanë kryer veprimet e tyre hetimore. Nga regjistrimet doli një foto e dhunës dhe abuzimit, sjelljes agresive të mësueses, e cila shpesh herë i drejtohej fëmijës me sharje dhe shuplaka ndaj fëmijës, si dhe duke i tërhequr veshët.

Në ditët në vijim organi gjyqësor do të thërrasë gruan në seancën e parë të procesit gjyqësor, ku do të hetohet për disa episode dhune të rëndë. Arrestimi u bë për të mos lejuar që 63-vjeçaren të vazhdonte të ushtronte dhunë ndaj të miturës dhe nxënësve të tjerë të shkollës.