Itali/ Lamtumirë Green Pass dhe maska me detyrim ​​në ambiente të mbyllura, ja data

2
0

Detyrimi i Green pass do te hiqet nga data 1 maj. Kjo është ajo që doli gjatë dhomës së kontrollit për Covid në Palazzo Chigi.

Do të ishte vendosur që detyrimi për paraqitjen e certifikatës së gjelbër në disa zona të mbahej deri më 30 prill. Rregullorja aktuale për maskat, e detyrueshme në të gjitha ambientet e mbyllura (përfshirë shkollën), do të qëndrojë në fuqi deri më 30 prill. Bëjnë të ditur burime ministrore.

Nga 1 Prilli, hiqet Super Green në punë për mbi 50 vjeçaret

Nga data 1 Prill zhduket detyrimi i Kartës Super Gjelbër në vendin e punës për mbi 50 vjeç. Ata që kanë tejkaluar këtë prag moshe, për të cilin në përgjithësi detyrimi do të mbetej në fuqi, duhet të kërkohet në vendin e punës vetëm certifikata bazë.

Nga prillit hiqet Green Pass ne autobusa, maska ​​mbetet

Gjithashtu nga data 1 Prill, “Green pass” nuk do të kërkohet më në autobusë dhe në përgjithësi në transportin publik lokal, ndërkohë që do të vazhdojë të zbatohet detyrimi për të mbajtur maskë.

Karantinat dhe Dad

Udhërrëfyesi i hartuar nga qeveria për lehtësimin e masave kundër Covid-it parashikon edhe ndërprerjen e karantinës së kontaktit (detyrimi i izolimit mbetet vetëm për të infektuarit). Prandaj, në shkollë, Dad vetëm për ata që e kanë marrë infeksionin.

Heqja e kufirit te kapaciteteve në struktura kalon kudo nga 1 Prilli. Në stadiume, kapaciteti kthehet në 100%.

Detyrimi i vaksinës për personelin shëndetësor deri në fund të vitit

Detyrimi i vaksinimit për personelin shëndetësor dhe RSA mbetet në fuqi deri në fund të vitit.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.