Itali/ Kur fillon shkolla? Nga 5 shtatori deri më 19 shtator: kalendari rajon pas rajoni

203
0

Debati se si do të nisë viti i ardhshëm shkollor, pavarësisht se ende nuk kemi arritur në gjysmën e pushimit veror, tashmë ka nisur. Rritja e kurbës së infektimit, në fakt, po alarmon botën shkollore. Rikthimi i dyshimeve me të cilat studentët dhe familjet e tyre kanë mësuar të familjarizohen gjatë pandemisë: A do të ketë maska? A do të kthehet tek DAD? A do të nevojiten vaksinimet dhe Green Pass?

Megjithatë, deri më tani është anashkaluar një element që mund të jetë thelbësor për të orientuar veten dhe për t’u organizuar në mënyrën më të mirë të mundshme: kur do të kthehemi në banka?

Ju kujtojmë se data e rifillimit të mësimeve vendoset, në mënyrë të pavarur, nga Rajonet individuale; dhe për këtë arsye është e ndryshme në varësi të territorit në të cilin jetoni. Për këtë, portali Skuola.net ka dashur të bëjë një sondazh të përgjithshëm.

Shkolla 2022 2023: kur do të jetë dita e parë e vitit shkollor?

Kalendari në dorë, të parët që do të përurojnë vitin shkollor 2022/2023 – siç ndodh thuajse gjithmonë – do të jenë femijët e Krahinës Autonome të Bolzanos, të cilët tashmë gjatë javës së parë të shtatorit, më saktë të hënën 5, do të duhet të thonë lamtumirë pushimeve.

Por pjesa më e madhe e nxënësve të shkollave fillore, të mesme dhe të mesme do të mund të pushojnë pak më gjatë. Meqenëse për pothuajse të gjithë studentët e tjerë zilja e parë do të bjerë gjatë javës së ardhshme, midis 12 dhe 15 shtatorit, në varësi të zonës. Ata që jetojnë në Siçili dhe në luginën e Aosta janë edhe më me fat: për ta rikuperimi shtyhet për të hënën më 19 shtator. Kjo është lista e detajuar kronologjike, rajon pas rajoni, i “ditëve të para” të ndryshme të shkollës:

 • Provinca Autonome e Bolzanos: mësimet fillojnë më 5 shtator 2022
 • Provinca Autonome e Trentos: mësimet fillojnë më 12 shtator 2022
 • Lombardia: mësimet fillojnë më 12 shtator 2022 (5 shtator për fëmijë)
 • Piemonte: mësimet fillojnë më 12 shtator 2022
 • Veneto: mësimet fillojnë më 12 shtator 2022
 • Friuli Venezia Giulia: mësimet fillojnë më 12 shtator 2022
 • Basilicata: mësimet fillojnë më 12 shtator 2022
 • Abruzzo: mësimet fillojnë më 12 shtator 2022
 • Campania: mësimet fillojnë më 13 shtator 2022
 • Pulia: mësimet fillojnë më 14 shtator 2022
 • Kalabria: mësimet fillojnë më 14 shtator 2022
 • Umbria: mësimet fillojnë më 14 shtator
 • Marche: mësimet fillojnë më 14 shtator 2022
 • Liguria: mësimet fillojnë më 14 shtator 2022
 • Sardenjë: mësimet fillojnë më 14 shtator
 • Molise: mësimet fillojnë më 14 shtator 2022
 • Lacio: Mësimet fillojnë me 15 Shtator
 • Emilia Romagna: mësimet fillojnë më 15 shtator 2022
 • Toskana: mësimet fillojnë më 15 shtator 2022
 • Sicili: mësimet fillojnë më 19 shtator 2022
 • Aosta Valley: mësimet fillojnë më 19 shtator 2022

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.