Itali/ “Kthim në zonën e verdhë? Ja si pergjigjet mjeku i njohur

1657
0

Kthimi në zonën e verdhë është i pakuptimtë, ne duhet të zbatojmë rregullat që ekzistojnë “: specialisti i sëmundjes infektive Matteo Bassetti komentoi hipotezat e mbylljeve të reja dhe kthimin e mekanizmit “ngjyra” për të përmbajtur infeksionin koronavirus, në ditët në të cilat varianti Delta dhe rritja e infeksioneve shkaktojnë shqetësim dhe frikë nga një shtrengim.

“Nëse nuk jemi në gjendje të aplikojmë Green Pass, për çfarë duam të flasim – tha Bassetti – Ndjenja është se ky është një vend që kur duhet të mbyllen shkollat, baret, restorantet dhe diskotekat jemi te gjithe te zote. Kur ka nevojë për të ndërtuar bashkëjetesën me koronavirusin, me disa rregulla të thjeshta siç janë Green pass dhe gjurmimi, ne ankohemi “. Specialisti i sëmundjeve infektive duket se dëshiron t’i referohet intervistës së dhënë nga Nënsekretari i Shëndetësisë, Pierpaolo Sileri, për Shtypin, në të cilën ai flet për rreziqet e përfaqësuara nga festimet për Evropianët, duke përjashtuar një kthim në maskë jashtë, por duke hipotezuar, në planin afatgjatë, ndryshimet e mundshme të ngjyrës për disa rajone ose territore në rast të një rritje të infeksioneve.

Sileri gjithashtu foli për variantin Delta, duke njoftuar se ai mund të bëhet dominues brenda disa javësh. Bassetti, në këtë drejtim, na ftoi të “ndalojmë së terrorizuari njerëzit”, sepse “në këtë mënyrë nuk shkojmë askund. Ne përpiqemi të japim një informacion të thjeshtë dhe të qartë, që njerëzit mund të ndjekin. është përsëri një Itali fituese. Futbolli ka qenë në gjendje të bashkojë atë që ky virus i mallkuar dhe disa njerëz injorantë ishin përpjekur të ndanin. Tani fillon një tjetër kampionat sfidues në të cilin Italia ende duhet të fitojë: ai që do të mundë përfundimisht covid “.

Ftesa është gjithmonë e njëjtë, për t’u vak sinuar, shoqëruar me një thirrje ”për ata që janë të pavendosur ose kanë frikë: vaksi nohuni sepse virusi është shumë më i keq. Unë nuk flas më me no-vaxes – përfundoi Bassetti – dhe ju ftoj të mos i merrni parasysh. Për të injoruar ato. Ata e ekzagjeruan në fyerje, kër cënime, injorancë, vrazhdësi dhe dhunë. Ata kanë një qëndrim anti-shkencor dhe jetojnë në Mesjetë. Ne shikojmë drejt së ardhmes ”.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.