Itali/ Inspektime në transportin publik: gjurmë të Covid në dorezat dhe sediljet e autobuzeve

368
0


Karabinierët Nas kryen kontrolle në 693 automjete të transportit publik, në qytete të ndryshme italiane, për të verifikuar pajtueshmërinë me rregullat anti Covid.

32 tampone sipërfaqësore treguan gjurmë të virusit në pikat e kontaktit më të madh (makina stampimi, doreza dhe shirita mbështetës për pasagjerët, butona të kërkesës së ndalimit dhe sediljeve) të autobusëve, vagonave të metrosë dhe hekurudhës në Romë, Viterbo, Rieti, Latina, Frosinone, Varese dhe Grosseto.

Duhet të theksohet se prania e gjurmëve të viruseve në këto sipërfaqe nuk nënkupton në vetvete sigurinë se dikush mund të infektohet duke rënë në kontakt me to.