Itali/ I moshuari martohet pa dijeninë e tij me kujdestaren që i merr shtëpinë dhe 200 mijë euro

113
0

I martuar pa dijeninë e tij me kujdestarin. Ndodhi në Taranto, ku një ndihmës familjar e punësuar te një pensionist mbi 80-vjeçar, me deficit kognitiv, i mori pasuritë e tij, përfshirë një apartament dhe rreth 200 mijë euro. Për këtë arsye gruaja dhe partneri i saj, me të cilin jetonte, u arrestuan dhe u vendosën në arrest shtëpie. Hetimet rezultuan nga ankesa e mbeses e të moshuarit percjell shqiptari.net.

Të dy u njoftuan për një urdhër paraburgimi të lëshuar nga gjyqtari hetues Benedetto Ruberto me kërkesë të Francesco Ciardo. Dhe kundër tyre u krye edhe një dekret parandalues ​​i konfiskimit për mbi 200 mijë euro. Gruaja ishte “asistente familjare” e të moshuarve, të vejave dhe pa fëmijë, që nga viti 2018.

Me kalimin e kohës, kujdestarja kishte treguar se nuk i pëlqenin vizitat nga të afërmit, derisa e urdhëroi mbesën të mos i afrohej dajës, duke e penguar të hynte në shtëpi dhe duke ia bllokuar kontaktin në telefonin e të moshuarit.

Kujdestarja, pavarësisht se jetonte me një profesionist nga Taranto, ishte martuar nën comunione dei beni nga shkurti 2020 me personin e moshuar (pa dijeninë e tij) i cili gjithashtu i kishte transferuar asaj pronësinë e banesës me vlerë të konsiderueshme në të cilën jetonte i moshuari.

I moshuari është detyruar gjithashtu t’i transferojë makinën pa pagesë djalit të kujdestares, të blejë një makinë shtesë, të shlyejë certifikatat postare të depozitës pa interes në shumën 56 mijë euro dhe të mbyllë llogarinë rrjedhëse. hapja e një llogarie tjetër të përbashkët me kujdestaren nga i cili janë tërhequr 94 mijë euro shtesë.

Për më tepër, asistenti i familjes, përveç tërheqjes së pensionit prej 2 mijë eurosh në muaj, kishte përdorur në mënyrë jo të duhur kartat e debitit edhe për pagesat e transferit bankar për një total prej 81 mijë euro./shqiptari.net

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.